​Taner Yıldız’dan olay Cerattepe yorumu

Taner Yıldız: Teleferik için Cerattepe'de binlerce ağaç kesildi.Hemşerilerimizin kullanması için kötü mü oldu?
Kamuoyunda büyük tepkilere neden olan Artvin Cerattepe‘deki madencilik faaliyetine yönelik yürütülen çalışamalara ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’dan ilginç bir açıklama geldi.


Kafkasör Yaylasında bulunan Cerattepe’deki çalışamalara ilişkin konuşan Bakan Yıldız  “Kaç ağaç kesilecek diye sordum. Teleferik yeri var binlerce ağaç kesildi. Hemşerilerimizin kullanması için kötü mü oldu?” dedi.

“MADENİ ÇIKARMAMIZ GEREKİYOR…”

Cerattepe’de ihale yapıldığını hatırtalatan Taner Yıldız “Firmalar yarıştı. Maden İşleri Genel Müdürlüğümüzün yaptığı ihale bir firmada kaldı. Gittim bizzat gördüm. Doğal güzellikleri Türkiye ortalamasının üzerinde enerji projeleri çevreye rağmen değil çevreyle beraber yapılır.

Biz orada bir ruhsat verdik. Yer üstü madenciliği değil bu. Yeraltı madenciliği yapacak. Ne madenimizden ne çevremizden vazgeçmemiz lazım. Oradaki madeni çıkarmamız gerekiyor. Türkiye’nin ithal kaynaklarından birini ihraç etmeye dönüştürüyor.” dedi.

“ORADA İŞLENMEYECEK”

Çıkartılan cevherin o bölgede işlenmeyeceğini belirten Yıldız “Murgul’dan Samsun’a taşınacak. O madenin içerisinde herhangi bir kimyasal yapı bulunmayacak.

8 tane açılan araştırma kuyusu ile beraber yeraltı su seviyeleri ve suyun kalitesi her zaman kontrol edilecek. Bunun taahhütünü veriyoruz. Orada herhangi bir kirlenmeye müsaade etmeyiz.”
şeklinde konuştu.

“BİNLERCE AĞAÇ KESİLDi…”

Cerattepe’de teleferik yapımı için binlerce ağaç kesildiğini itiraf eden Bakan Yıldız “Kaç ağacın kesileceğini sordum. Teleferik yeri var binlerce ağaç kesildi. Hemşerilerimizin kullanması için kötü mü oldu? O ne kadar makulse maden işleri o kadar makuldür. Orada kesilenle mukayese edilemeyecek kadar” dedi.

    :

    :

    :

    :

    "​Taner Yıldız’dan olay Cerattepe yorumu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete