AKP kadrolaşmaya doymuyor

Genel seçimle tek başına iktidarı kaybeden AKP, iktidardan düşmeden kadrolarının yerini sağlamlaştırıyor.
AKP hükümeti, genel seçimle tek başına iktidarı kaybetmesine rağmen kadrolaşmada sınır tanımıyor. Giderayak neredeyse tüm devlet kurumlarına yandaşlarını yerleştiren geçici hükümetin bu tutumu etik dışı görülse de yeni atamaların sonu gelmiyor.

Hükümet istifasını sunmuş olsa da yeni hükümet kurulana kadar geçici olarak görev yaptığı süre içerisinde 700’den fazla üst düzey atama yaptı. AKP’nin yeni atama kararları alarak bürokrasideki etkinliğini sürdürmeye çalıştığı öne sürülüyor. Başbakanlık ve 9 bakanlığa yapılan yandaş atamalar Resmi Gazete’de yayınlandı.

Başbakanlık ile Başbakan Yardımcılığı, Aile ve Sosyal Politikalar, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Gümrük ve Ticaret, Kültür ve Turizm, Maliye, Millî Eğitim ve Sağlık Bakanlıklarına Ait Atama Kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğüne Bilal Durdalı, Başbakan Yardımcılığından, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Vakıflar Meclisi Üyeliğine İbrahim Altıntaş ve Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğüne de Cemal Karaca atandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğüne Gülser Ustaoğlu’nun ataması yapılırken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdür Yardımcılığına İrfan Memişoğlu, Maden İşleri Genel Müdürlüğüne de Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü Ege (İzmir) Bölge Müdürü Murat Topaloğlu getirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kütahya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne, Ender Muhammed Gümüş’ün atanması kararlaştırılırken, Gaziantep İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne, Mehmet Karayılan’ın, Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcılığına, Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel’in ve Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne de Bitlis İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Korkmaz’ın atanması uygun görüldü.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müfettişlik kadrolarına ise yapılan yeterlik sınavında başarı gösteren Mehmet Erdoğan, Emre Karakuş, Kayhan Özata ve Burcu Avcı’nın atanmalarına karar verildi.

-GÜMRÜK BAKANLIĞI-

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrük ve Ticaret Müfettişliklerine, Gümrük ve Ticaret Müfettiş Yardımcıları; Mehmet Emre Nar, Sami Cankat Sezgin, Ufuk Oruçoğlu, Mehmet Şahan Anın, Muhammed Abdullah Safa ve Ömer Serkan Yağlı’nın atanmaları uygun görüldü.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdür Yardımcılığına, Gümrük ve Ticaret Başmüfettişi Hüseyin Altındal’ın atanması kararlaştırılırken, Bakanlık Müsteşar Yardımcılığına Cemal Dereli, İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne de Halil İbrahim Bozkuş getirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığına da Sedat Gönüllüoğlu’nun atanmasına karar verildi.

-MALİYE BAKANLIĞI-

Maliye Bakanlığı Gaziantep Defterdarlığına Samsun Defterdarı Hayati Dinç, Samsun Defterdarlığına Amasya Defterdarı Hanifi Eraslan, Amasya Defterdarlığına Kaya Kurşun, Burdur Defterdarlığına Giresun Defterdarı Sedat Ayyıldız, Giresun Defterdarlığına Musa Koçulu, Yalova Defterdarlığına Kütahya Defterdarı Mehmet Saygı, Kütahya Defterdarlığına Tunceli Defterdarı Ömer Faruk Önel, Çankırı Defterdarlığına Ahmet Seçim Güldoğan, Gümüşhane Defterdarlığına Turan Kemer, Kilis Defterdarlığına Zekeriya Keleş, Kocaeli Defterdarlığına Dursun Ali Özel, Muğla Defterdarlığına Veysel Sezgin, Tekirdağ Defterdarlığına Mehmet Malanlı ve Aksaray Defterdarlığına da Uğur Arslan atandı.

Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıklarına dair atama kararları da Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer aldı.

Buna göre Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Kurul Üyeliğine Dr. Mehmet Sürmeli, Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğüne de Mukadder Gürsoy getirilirken, Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdür Yardımcılığına Dr. Mehmet Berker ve Sağlık Bakanlığı Bakanlık Müşavirliğine de Dr. Şanal Tosun’un atanması yapıldı.

Ayrıca Kayseri İl Müftülüğüne Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şahin Güven’in Görevlendirilmesi Hakkında Karar da Resmi Gazete’de yer aldı.

Kaynak: ANKA
AKP

    :

    :

    :

    :

    "AKP kadrolaşmaya doymuyor" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete