MHP ile CHP arasında bu kez ‘Manukyan’ kavgası

Adana’nın MHP’li Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, 3 Ermeni milletvekili için, “Manukyan’ın teyze çocukları” demesine tepkiler sürüyor.
CHP’nin Ermeni milletvekili Selina Doğan, Adalet Bakanı tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM’ye bir soru önergesi verdi ve Sözlü hakkında soruşturma açılmasını istedi.

SORU ÖNERGESİ VERDİ

 7 Haziran’da CHP listelerinden İstanbul milletvekili seçilen Selina Doğan Özuzun, MHP’li Sözlü’nün twitter hesabından dile getirdiği bu ifade üzerine, Başkan hakkında soruşturma açılmasını istedi. Radikal’in haberine göre, Doğan, Adalet Bakanı Kenan İpek tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM’ye bir soru önergesi de verdi.

'AŞAĞILAMAK İSTENMİŞTİR'

CHP’li Doğan, Başkan Sözlü’nün “Manukyan’ın yeğeni mutludur. Üç teyze çocuğu daha Meclise girdi. AKP, CHP ve HDP’den. Ne kadar gururlansa azdır” ifadelerini kullandığını belirterek, “Bu ifadeleri ile Matild Manukyan’ın Ermeni olmasıyla, milletvekili seçilen üç Ermeni arasında bir bağ kurmuş ve böylece üç vekili etnik kimliğinden dolayı, aşağılamak istemiştir” dedi. Doğan önergesinde Bakan İpek’e Başkan Sözlü hakkında soruşturma açılıp açılmadığını da sordu.

AŞAĞILAYICI VE IRKÇI

Doğan “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçunu öngören TCK’nın 216’ıncı maddesinden bugüne kadar açılan dava ve soruşturma ve mahkumiyetlerin sayısının da açıklamasını istedi ve şunları söyledi:

“Devletler vatandaşları arasında, farklı bir kesimin diğer kesim üzerinde baskı kurmasına, bir kesimin diğer kesimi aşağılamasına seyirci kalamaz. Birçok devletin kanunlarında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suç olarak kabul edilmiştir. Türk Ceza Kanunu’nun 216′ıncı maddesi ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçunu düzenlemektedir. Türkiye’de, Türk ve Müslüman olmayan azınlıklara ilişkin hemen her gün aşağılayıcı ve ırkçı ifadeler kullanılmaktadır.”

    :

    :

    :

    :

    "MHP ile CHP arasında bu kez ‘Manukyan’ kavgası" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete