AKP kurucusu Böhürler: Çare Abdullah Gül

AKP kurucularından ve Yeni Şafak yazarı Ayşe Böhürler, AKP’nin kuruluş ruhunu unuttuğunu, parti kültürünü taşıyanların yeni oluşumda olmadığını, gelinen noktada Abdullah Gül’ün tecrübesinden faydalanılması gerektiğini yazdı.
İşte, Ayşe Böhürler’in Yeni Şafak’taki yazısının ilgili bölümü:

Dış politikadan başlayarak atılan adımlarda elbette Parti’nin de hataları çok oldu. Ancak bu hataları savunmadaki ısrar eski kuruluş ruhunu unutturdu.

Şimdi yeniden güçlenmek istiyorsa, ilk yıllardaki söylemini güçlendirmesi gerekiyor. Ortak dil oluşturmak, sihirli bir anahtar gibi yine karşımızda duruyor. Bu dili kuracak isimlere ihtiyaç var.

Bu noktada Ak Parti kimliğini oluşturan kişilere büyük iş düşüyor. Ben siyasi hesapları bilemem ama Abdullah Gül’ün tecrübesinden faydalanılması gerektiğine inanıyorum. Siyasi tecrübeyi yok sayarak siyaset yapmak sadece Parti’ye değil Türkiye’ye zarar verecek.

EKSİK BULUYORUM

Siyaset; atılım ve yenilik istediği kadar tecrübe de ister. Şimdiki yeni terkibe baktığımda tecrübeyi ve eskiden var olan bu çok kültürlülüğü eksik buluyorum. Diğer taraftan Parti kültürünü taşıyanlar yeni oluşumda yok.

Ben saymadım ama bunu sayan bir milletvekili arkadaşım Meclis’te Ak Parti içinden kurumsal hafızayı taşıyan kişilerin sayısının 30’u bulmadığını söyledi. 24 gibi bir rakam telaffuz etti.

Kurumsal hafızayı sıfırlamak mümkün değil elbette. Ancak böylesi bir dönemde bunun bir eksiklik oluşturduğunu görüyorum. Ak Parti önemli bir misyonu ve mirası taşıyor. Yeni bir partiymiş gibi davranmanın kimseye faydası olmaz.’

Kaynak: Ayşe Böhürler | Yeni Şafak

    :

    :

    :

    :

    "AKP kurucusu Böhürler: Çare Abdullah Gül" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete