​AKP, yeni hükümet kurulmadan TİB'e operasyon yaptı!

İhbar mektubu ile gündeme gelmişti... Telekominikasyon İletişim Başkanlığı'nda (TİB) çalışan üst düzey bir yönetici: "1000 adet disk siparişi verildi, içerikler silinecek" demişti...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

HÜKÜMET KURULMADAN, TİB OPERASYONU TAMAM!


Karşı  Gazete, o iddianın peşine düştü... Gerçek ortaya çıktı...

Bilişim konusunda  en uzman isimlerden olan CHP  Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger'in katkılarıyla, ihbarın izini süren gazetemiz, endişe verici gerçeğe ulaştı... TİB'de operasyon gerçekleşmiş...

AKP, İKTİDARI KAYBETME KORKUSUYLA ARŞİV Mİ YOK EDİYOR?

- Operasyon talimatı 7 Haziran seçimlerinden sonra verildi.

- Geçen hafta;  yani seçimin üzerinden yaklaşık 1 ay geçmeden  işlem tamamlanmıştı.

- Zaten ihbar mektubunda da yeni hard diskler sipariş edildiği ve mutlaka Haziran ayı içinde teslim edilmesi yönünde ilgili şirkete baskı yapıldığı belirtilmişti.

-Hükümet kurma çalışmalarının geç başlaması, görevlendirmenin özellikle geciktirilmesinin altında;  belki de bazı kritik bilgi ve belgelerin çeşitli arşivlerden temizlenmesi için süre gerekiyor olması yatıyordu...

ZATEN TİB'İ GÖMMEK İSTİYORLARDI, DAHA UCUZUNU BULMUŞLAR

-Birçok usulsüz izlemeye karıştığı öne sürülen TİB için AKP'li isimler "TİB'i gömmek gerekir" önerisi getirmişti... Binanın gömülmesinden daha az maliyetle -1000 kadar yeni hard disk alınmasıyla-  işlem tamamlanmış oldu!

AKSÜNGER: ”1000`DEN FAZLA HARD DİSK PARÇALANDI"

Aksünger, kayıtların tutulduğu binden fazla bilgisayarın hard diskinin parçalandığını ve bu operasyonun yaklaşık 1 hafta önce yapıldığını söyledi.

"Zaten o bilgisayarlarda kilitli bir hafıza, şifreli bilgiler vardı" diyen Aksünger, şu iddiaları gündeme getirdi:

AKSÜNGER: "17/ 25 OPERASYONUNUN KALAN İZLERİ DE SİLİNDİ"

-"Özellikle 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarına ilişkin tüm izler silindi. Yani içerik dışında; Kim dinledi?  Kimi dinledi? Ne zaman dinledi? Hepsi yok edildi. Mahkeme kararları ile belge içerikleri yok  edilmiş olsa da TİB'de bu izlerin saklanması gerekiyordu.

-Bir şekilde Yargı'ya intikal eden tüm belgelerin de izleri silinmiş oldu.  Savcılık tarafından resmi kayıtlara bağlanmış ve kanunen muğlak, tartışılacak, delil olarak kullanılır mı/ kullanılmaz mı belli olmayan kayıtlar vardır... Bunları da yok ettiler.

CHP, TİB'İ Mİ ALACAK?

-Olası bir AKP- CHP koalisyonunda, CHP'nin  Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) ve Telekominikasyon İletişim Başkanlığı'nı (TİB) talep edeceğini Kemal Kılıçdaroğlu açıklamıştı. Operasyonun seçim sonrası ve Hükümet kurulmadan alelacele yapılmış olması, AKP'nin bu konudaki endişesinden kaynaklı olabilir.

"TİB PERSONELİNE MOBBİNG YAPILIYOR"

Zaten 'paralel' denilen  operasyonlar sonrasında TİB'e kendileri dışardan başka ekip getirmişti. Diğer personeli de dışarda bile izliyorlar, mobbing uyguluyorlar.

PARÇALANAN HARD DİSKLER NEREDE?

Hard diskler, kullanımdan çıkarılınca normal şartlarda geri dönüşüme tabi tutulur. Çünkü içinde altın gibi değerli madenler vardır. Yani o hurda, değerlidir. Ama bu hard disklerin enkazı bile muamma! Belki de komple eritmiş bile  olabilirler."

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​AKP, yeni hükümet kurulmadan TİB'e operasyon yaptı!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete