close

​AKP ilk kez çoğunluğu kaybetti!

RTÜK'te olağanüstü toplantı çağrısı... Yeni başkan seçilecek...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

"MUHALEFET, AKP'YE KARŞI BU KEZ BİRLİK OLMALI"


Radyo ve  Televizyon Üst Kurulu’nda  (RTÜK) üyelik krizinin çözülmesinin ardından sıra başkanlık seçimine geldi. Görev süresi dolan Davut Dursun'un yerine şimdi yeni başkanın seçilmesi gerekiyor...

BAŞKAN ADAYI ÖZTUNÇ...

Başkanlığa adaylığını açıklayan ilk isim  CHP kontenjanından seçilen Ali Öztunç oldu. Karşı Gazete'ye konuşan Öztunç, yeni üyelerin seçimine ilişkin kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından olağanüstü toplantı çağrısı yapacaklarını, yapılacak ilk toplantıda da yeni başkanın seçileceğini belirtti.

ÖZTUNÇ: "MUHALEFET BU KEZ BİRLİKTE HAREKET ETMELİ"

"Bugüne kadar çoğunluğu elde edemeyen muhalefet temsilcilerinin bu kez biraraya gelmesi ve RTÜK açmazının çözülmesi gerekiyor" diyen Öztunç, söyle konuştu:

"Başkan adayı olmaktaki amacım siyasi değil. Artık RTÜK'ün tarafsız ve objektif olması gerekiyor. Bu nedenle başkan seçimi çok önemli. MHP ve HDP'nin de desteğini bekliyoruz."

9 ÜYENİN 5’İ MUHALEFETTEN...

 RTÜK, Meclis tarafından seçilen 9 üyeden oluşuyor ve üyeler 6 yıl görev yapıyor.  Toplam 9 üyesi olan RTÜK'te son seçim sonuçlarına göre 4 AKP, 2 CHP, 2 MHP ve 1 HDP'li üye bulunuyor.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​AKP ilk kez çoğunluğu kaybetti!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete