Cudi Dağı'nda orman yangını sürüyor

Şırnak’taki Cudi Dağı'nda 2 gün önce çıkan orman yangını nedeniyle yüzlerce dönümlük alan küle dönerken, alevler henüz tam olarak kontrol altına alınamadığı belirtildi.
DİHA'nın haberine göre da bölgeye gönderilen Silopi Belediyesi'ne ait iş makineleri ile itfaiye araçları arazi koşulları nedeniyle yangına müdahale etmekte güçlük çekiyor.

Helikopter desteği olmadan yangının kontrol altına alınmasının mümkün olmadığını belirten yurttaşlar ise yetkililerin duyarsızlığından şikayetçi.

YANGIN ALANINA ULAŞMA...

Başta Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin şu ana kadar herhangi bir söndürme çalışmasında bulunmadığı ifade edilirken, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Silopi Belediyesi Eşbaşkanı Seyfettin Aydemir ve DBP ve HDP Silopi ilçe yöneticilerinin bulunduğu bir heyet, yangın alanına ulaşamaya çalışıyor.

Evrensel’e konuşan, Silopi Belediyesi İtfaiye Müdürü Mahmut Olgun Cudi Dağı’ndaki yangına müdahalede kendilerinin araç bakımından yetersiz kaldıklarını belirterek “Başka yerlerdeki yangınlara helikopterlerle müdahale edilirken, burada neden edilmiyor?” dedi.

TOP ATIŞLARI NEDENİYLE...

Devlet yetkililerinin yangına seyirci kalmasına tepki gösteren Silopi Belediyesi Eş Başkanı Seyfettin Aydemir de DİHA'ya konuşarak, yangına havadan müdahale edilmediği takdirde dağın büyük bir bölümünün yanacağı uyarısında bulundu.

DİHA'nın haberine göre yangının Şırnak'ta bulunan Çalışkan Hudut Taburu'ndan Cudi Dağı'na yapılan top atışları nedeniyle başladığı tahmin ediliyor.

Aydemir, bölgede yaşayanların yangının Çalışkan Hudut Taburu’ndan havan topu atılmasından kısa bir süre sonra başladığını ve hızla yayıldığını söylediğini aktardı.

Kaynak: DİHA

    :

    :

    :

    :

    "Cudi Dağı'nda orman yangını sürüyor" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete