​Kanlı saldırıda 15 dakika skandalı!

Emniyetçi suikastında skandallar zinciri...
Bingöl’de 9 Ekim 2014’de Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve koruma polislerinden Komiser Hüseyin Hatipoğlu’nun yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin Umut Savaş Koçyiğit ile Yusuf Ziya Ertuğrul hakkında dava açıldı. Koçyiğit hakkında “Devletin birlik ve bütünlüğünü bozma”, “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürme” iddiasıyla 3 defa ağırlaştırılmış müebbet ve “kasten öldürmeye teşebbüs” iddiasıyla da 30 yıl hapis cezası istendi.

15 DAKİKA SONRA GELEN ANONS

Davaya delil olan belgelerde çarpıcı bilgiler yer alırken, olayın gerçekleştiği saatlerde birçok kameranın bozuk ya da kayıt almaması akıllarda soru işareti bıraktı. Olayın olduğu anda suçlu ilan edilen Umut Savaş Koçyiğit, ilk gözaltına alınanlardan. “Olay ve Yakalama Tutanağı”nda ise ismi anons edilen şahısların hangi istikamette olabilecekleri tahmin edilerek çalışma başlatılıyor. Şehir merkezinin çıkışında bulunan Akpınar Köyü yolu istikametinde saat 22.40 sıralarında şehre doğru gelen araç Özel Harekat polislerince durduruluyor. Araç içerisinde Abdullah B. İle Umut Savaş Koçyiğit ve Necmettin D. Yunus B., yakalanarak etkisiz hale getirilircesine tartaklanarak gözaltına alınıyor. Başka bir tutanakta ise polisin anons geçtiği bilgisine yer verilmezken Koçyiğit’in yakalandığında içinde bulunduğu aracın” Daha önceden tanınan araçlardan olması” diye belirtilmesi aracın daha önceden fişlenerek hedef haline getirildiğini gözler önüne serdi.

İKİ KEZ SERBEST KALDI

Umut Savaş Koçyiğit 13 Ekim 2014’de tutuklamaya sevk edildiği Bingöl Sulh Ceza Hakimliği tarafından dosyada isnat edilen suçlamaları kanıtlayacak somut delillerin bulunmayışı, delilleri karartma ve kaçma şüphesi bulunmadığı gerekçesiyle adli kontrol uygulanarak serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında bir şüphelinin Hasan P.’nin de olayla ilgilisi olduğu ve Koçyiğit ile bu kişinin bağlantılı olduğunu söylemesi üzerine Bingöl Cumhuriyet Savcısı, Koçyiğit’in serbest kalmasına itiraz etti. Dicle Üniversitesi Matematik Öğretmenliği bölümünde okuyan Koçyiğit, adli kontrol kapsamında karakola imza atmaya gittiğinde hakkında tutuklama kararı çıktığını öğrendi.

Ancak Hasan P. serbest kalırken Yiğit cezaevine gönderildi. 3 ay cezaevinde kalan Koçyiğit bir üst mahkemeye tutukluluğuna yapılan itiraz üzerine tekrar delil yetersizliği gerekçesiyle denetimli serbestlikle tahliye edildi. 

Emniyetçilere yönelik suikastın hemen ardından Bingöl Genç köprüsünde öldürülen ve olayın failleri olduğu iddia edilen 4 kişinin olayla bağlantısı olmadığı da ortaya çıktı. Olayın failleri olarak yargılanan Ali K., ve Erhan Ş., emniyet müdür ve yardımcılarına suikasttan değil örgüte yardım yataklıktan ceza aldı. Bu karar olayın faillerinin başka yerde aranma sürecini de tekrar başlatmış oldu.

Kaynak: Bahar Kılıçgedik/Taraf Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "​Kanlı saldırıda 15 dakika skandalı!" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete