Başbakanlık’a ‘sakıncalı’ atama

Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü’ne atanan Bilal Durdalı hakkında şok iddia.
Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü’ne atanan Bilal Durdalı hakkında şok iddia.

Necmettin Erbakan’ın Başbakanlığını yaptığı Refahyol Hükümeti döneminde “uzman yardımcısı” olarak Başbakanlık’a alınan Durdalı hakkında o dönemde istihbaratın “sakıncalı” diye Başbakanlık’a bilgi verdiği öne sürüldü.

ZİRVEDEKİ BÜROKRATTAN ŞOK İDDİALAR

Refahyol iktidarından sonra Başbakanlık Personel ve Prensipler eski Genel Müdürü olan Özgün Ökmen, görevi başındayken yaptığı bir açıklamada şok iddialarda bulunmuştu. Ökmen açıklamasında, Refah Partisi ve DYP ortaklığıyla kurulan 54. Hükümet döneminde, Başbakanlık’taki uzman yardımcılığı kadrolarının “Hizbullahçı ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) kadrolarıyla doldurulduğunu” söylemişti.

LAİKLİK'E HAKARET

Özgün Ökmen, MİT Müsteşarlığı ve Emniyet’in, bu örgütlerle bağlantılı oldukları belirlenen 7 uzman yardımcısı hakkında Başbakanlığa gönderdiği raporların dikkate alınmadığı belirterek, “İstihbarat birimlerinin, Başbakanlık Takip Kurulu’nun ve Mesut Yılmaz’ın da bilgisi var. Devlet herşeyi biliyor. Bu kişilerin uzmanlık zırhı var. Bu kişilerin davranışları, memuriyete uyumu, adaylık dönemindeki hal ve hareketleri, rejim karşıtı konuşmaları, Cumhuriyet’e, laikliğe karşı hareketleri, şu anda mümkün olduğu kadar zapturapta alındı” demişti.

İddiaya göre, Refahyol döneminde, Emniyet ve MİT tarafından Başbakanlık’a iletilen 7 sakıncalı isim arasında, ikili kararnameyle ataması önceki gün yapılan ve Başbakanlık Güvenlik İşleri’nin başına getirilen Bilal Duralı da bulunuyor. Duralı’yla ilgili olarak “MGV ODTÜ Temsilcisi” notunun düştüğü belirtildi.

Kaynak: Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "Başbakanlık’a ‘sakıncalı’ atama" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete