​İBB'nin yandaşa kıyağı bitmiyor

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin bağışlarla yaptırdığı bina Erdoğan'ın gözde vakıflarından ÖNDER'e verildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yandaş vakıflara kıyakları bitmiyor. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin bağışlarla yaptırdığı ve Basın Dispanseri olarak bilinen Sultanahmet’teki bina deprem riski bahane edilerek TGC’den alındı. 2018 yılına kadar sözleşmesi olan TGC’den alınan bina Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gözde vakıflarından ÖNDER’e tahsis edildi.

Arazisi İBB’ye ait olan bina 24 Ekim 1953 yılında bir protokolle TGC’ye devredildi. TGC, topladığı bağışlarla araziye bir dispanser yaptırdı. Binanın deprem tehlikesi bahane edilerek 2012 yılında TGC’den boşaltılması istendi. TGC karara uyarak binayı boşalttı. Sözleşmenin 2018 yılında sona ereceğini belirten TGC, tahliye kararına yönelik 7. İdare Mahkemesi’nde İBB’ye karşı dava açtı. Dava süreci devam ederken önceki gün İBB Meclisi, söz konusu binayı yüksek öğrenim öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Önder İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği’ne 10 yıl süreyle tahsis edildi.

DUAYLA MI KORUYACAKLAR

TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş yaptığı açıklamada, “Bina boşaltılınca yalnız gazeteciler değil, bölge halkı, esnafı, turistler bundan zarar gördü. Gündüz 1 milyona yakın insanın ziyaret ettiği Sultanahmet’te sağlık kuruluşu kalmadı. ÖNDER Vakfı binayı depreme karşı duayla mı ayakta tutacak” dedi.

TADİLAT AYLAR ÖNCE BAŞLADI

İBB tarafından vakfa önceki gün tahsis edilen binaya ÖNDER Vakfı’nın afişleri asılırken, binayla ilgili tadilatın ise aylar önce başladığı ortaya çıktı. Bu durum tahsisin aylar öncesinden planlandığını ortaya koydu.

Kaynak: Cumhuriyet

    :

    :

    :

    :

    "​İBB'nin yandaşa kıyağı bitmiyor" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete