Mutlu Kaya iddianamesinde şok detay!

Zanlı Veysi Ercan hakkında ağırlaştırılmış müebbet istenirken, Ercan'ın olay günü arkadaşlarına Kaya'yı kaçıracağını söylediği belirtildi.
Katıldığı bir televizyon kanalındaki ses yarışmasıyla tanınan Mutlu Kaya’nın silahlı saldırı sonucu yaralanmasına ilişkin tutuklanan zanlı Veysi Ercan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede Mutlu Kaya’nın ablasının evindeyken başından vurularak yaralandığı hatırlatıldı ve kardeşi Hakan Kaya’nın ifadesine yer verildi. İfadesinde olay günü arkadaşıyla ders çalışmak için ablası Dilek Zengin’in evine gittiğini belirten Hakan Kaya, gece 03:00 sıralarında ablasının “Veysi” diye bağırdığını söyledi. Kapı önünde 3-4 el silah sesi geldiğini belirten Kaya, “Kapıya gittiğimde Mutlu kapının önünde kanlar içinde yatıyordu. Dışarı baktığımda Veysi Ercan’ın elinde koyu renkli bir tabanca gördüm. Yüz yüze gelince arabaya yöneldi ve araç uzaklaştı. Veysi yaklaşık 2 yıldır ablamı rahatsız ediyordu. Onunla evlenmek istiyordu. Ancak ablam kabul etmiyordu” dedi. 

İddianamede Veysi Ercan’ın arkadaşı Celil Çiftçi’nin de ifadesi yer aldı. Çiftçi, olay akşamı görüştüğü Veysi Ercan’ın kendisine “Kızı kaçıracağım, benimle geliyor musun?” diye teklifte bulunduğunu söyledi. Teklifi reddettiğini belirten Çiftçi, Veysi Ercan’ın kendisine “Üzerimde silah var” dediğini de aktardı.

ZANLI SUSKUN

Mutlu Kaya’nın el svaplarında atış artıklarına rastlanmadığı belirtilen fezlekede, şüpheli Veysi Ercan’dan alınan el svapları ve gömleğinde de atış artıkları bulunamadığı ifade edildi. Mutlu Kaya’nın tedavi altında olduğu için ifadesinin alınamadığını vurgulayan savcı, şüpheli Veysi Ercan’ın ifade vermeyerek susma hakkını kullandığını belirtti.

İddianamede şüpheli Veysi Ercan hakkında, “tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs” ve “ruhsatsız ateşli silahlarla mermilerini bulundurma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 3 yıla kadar hapis cezası istendi. Veysi Ercan, 8 Ekim’de hakim karşısına çıkacak. 

Mutlu Kaya, 18 Mayıs Pazartesi gecesi başından silahla vurularak ağır yaralanmış, olayla ilgili olarak Kaya’nın erkek arkadaşı olduğu belirtilen Veysi Ercan, tutuklanmıştı. Ağır yaralanan Kaya, Diyarbakır’da Gazi Yaşargil EğitimAraştırma Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından Ankara ’da GATA Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’ne sevk edilmişti.

Kaynak: radikal.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Mutlu Kaya iddianamesinde şok detay!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete