‘MİT’ten kayıt dışı dinleme

Kriptolu telefonların dinlendiği iddiasıyla açılan davada üç kişi tahliye edildi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlar, Genelkurmay Başkanlığı ve MİT Müsteşarı’nın kullandığı kriptolu telefonlarının dinlendiği iddiasıyla 12’si tutuklu 28 sanık hakkında açılan dava, dün Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Mahkeme, açıklanan ara kararda, tutuklu sanıklardan, Ferhat Saraç, Bülent Kocagürbüz ve Ahmet Yeni’nin tahliyelerine karar verdi.


ÇARPICI BİLGİ

Duruşmaya eski TİB Başkanvekili Osman Nihat Şen’in de aralarında bulunduğu 12’si tutuklu, 14’ü tutuksuz 26 sanık ve avukatlarıyla Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün avukatları katıldı. TÜBİTAK ve TİB çalışanlarına yönelik açılan 28 sanıklı davada çarpıcı bir bilgi ortaya çıktı.

DİNLEME VARSA SES NEREDE, KAN VARSA CESET NEREDE ?

Eski TİB Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İlhan Elieyioğlu, kendisine yönelik suçlamalara karşılık “devlet sırrı” niteliğinde bir bilgi açıklayacağını belirterek TİB’de manuel bir sistem kurularak “Çok gizli devlet projeleri” içeren dinlemelerin kayıtlara girilmeden gerçekleştirildiğini açıkladı. Bu dinlemeleri yapan kurumun MİT olduğu öğrenildi. Eski TİB Başkanvekili Osman Nihat Şen, suçlamaları reddederken “Eğer burada kriptolu dinleme varsa, ses nerede? Kan varsa ceset nerede?” diye sordu.

KRİPTO DAVASI AMA TELEFON YOK

Sanıklardan Osman Nihat Şen’in avukatı Nihat Karslı, Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık’ın “Kriptolu telefonlar dinlenemez” açıklaması yaptıktan sonra, “Kötü yazılım yüklemişler. Telefonları bulduk imha ettik” dediğini söyledi. Karslı, “Bunlar adli delil değil mi? Kripto davası ama telefonlar yok. Nasıl imha edersin?” dedi. Karslı, “Kriptolu telefonların dinlenmesi” davasını “Tezgah davası” olarak nitelerken, “Bu tezgahı yapan kişiler, TİB kadrosunda çalışmasına rağmen MİT kadrosuna alındılar kanunla. Yani Başbakan’ın iznine tabi oldular” dedi. Bu arada, tutukluluğunun devamına karar verilen sanıklardan Özgür Ören baygınlık geçirdi. Dava 8 Ekim 2015 tarihine ertelendi.

Kaynak: Cumhuriyet / Alican Uludağ

    :

    :

    :

    :

    "‘MİT’ten kayıt dışı dinleme" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete