Vekiller can güvenliği endişesi yaşıyor!

Doğu ve Güneydoğu'da tırmanan terör, seçim güvenliği konusunu gündemin üst sıralarına taşıdı.
KARŞI GAZETE | ÖZEL
Seçimin ve sandıkların güvenliği tartışmasının yoğunlaşması üzerine seçime ilişkin başka kulisler de yapılmaya başladı...

Örneğin siyasiler içinde bir grup, seçimin "terör" bahanesiyle erteleneceği kanaatinde... Dayanak olarak ise Anayasa'da "45 günlük hükümet kurma süresi sonunda seçime gitmek zorunludur" ifadesi olmaması gösteriliyor. Bu durumda,  Meclis seçim kararı almadan ve dolayısıyla içinde HDP'nin olduğu bir seçim hükümeti de kurmadan sürecin bu iktidar yapısı ile  uzatılabileceği düşünülüyor.

Bir başka kesim ise terörün zirve yaptığı 1990'lı yıllarda da seçimlerin yapıldığını ve gereken önlemlerin alınması halinde  terörün seçime sanıldığı kadar büyük bir olumsuz etkisi olmayacağını vurguluyor.

MİLLETVEKİLLERİ DOĞU'DA NASIL SEÇİM ÇALIŞMASI YAPACAK?

Peki milletvekilleri Doğu ve Güneydoğu'da nasıl seçim çalışması yapacak? AKP, CHP ve MHP'li vekiller ciddi şekilde güvenlik endişesi yaşıyor. Mitinglere katılımların bombalı saldırı endişesi ile çok az olabileceği,  kalabalık grupların canlı bombalara hedef olabileceği düşünülüyor.  Sadece kendi bölgelerinde değil başka illerdeki mitinglere ve etkinliklere de katılmak durumunda olan milletvekilleri, can güvenliklerinin sağlanıp sağlanamayacağı yönünde bölgedeki teşkilatları ile şimdiden  iletişime geçip, "korunmamızı nasıl sağlayacaksınız?" diye soruyor.

Ankara'da terör nedeniyle  seçimin güvenliğinin nasıl sağlanacağından önce   seçim için yapılması gereken  propaganda çalışmalarının nasıl yürütüleceği tartışması ve endişesi vekilleri sarmış durumda...

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Vekiller can güvenliği endişesi yaşıyor!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete