Devlet Bahçeli'den canlı yayında flaş açıklamalar!

Devlet Bahçeli, CNN Türk- Kanal D ortak yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CNN Türk -  Kanal D ortak yayınında, CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtlıyor. 

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

1 Kasım seçimleri, fiili bazı durumlara imkan tanımayan ama ülkede yönetilebilecek bir tablo oluşturan, 5'inci partinin doğmasına vesile olabilir.

Türkiye bir seçimi daha kaldıramaz. 20 aylık bir sürede Türkiye 4 seçim yaşamıştır. Bu Türkiye için bir yüktür. İnsanlarda bıkkınlık yarattı. Partiler yorgun. Hal böyle olunca da aziz milletimiz çok iyi düşünecek ve bir sonuca varacak. Bunun birinci yolu da sandığa gitmektir. Ama bu olmaz ise üçüncü dönem seçim Türkiye için zor olacak am a başka türlü yollara başvurmaktansa bu yolu seçmek milletimizin asli bakışı olmalıdır.

Gelişmeler üst üste olmuştur. Diyarbakır’da bir miting alanında, daha sonra Kobani’ye destek amacıyla Suruç’ta, değişik sosyalist partilerin mensupları olan genç kişiler oraya getirilerek bazı eylemlerde bulundurulmak istenmiştir. Orada bir canlı bomba olayıyla 34’ü bulan genç çocuklarımız hayatlarını kaybetmiştir. Arkasından Ankara’daki büyük facia…

Bunlarla ilgili yıllardan beri tartışılan konular vardır. Terörün amacı nedir? Nereye uzanmaktadır, bunlarla ilgili bazı değerlendirmeler de yapılmıştır.

Mesela bazı konularda şimdi IŞİD üzerinde operasyonlar yapılıyor. Bu bilgi yeni midir? Yeni değilse neden eskiden uygulamaya konulmamıştır? 102 kişi hayatını kaybettikten sonra operasyonların sorumlusu kimlerdir? Bir de bu terör örgütlerinin neleri olduğunu sabit delillerle ortaya konup kesin üzerine gidilmesi lazımdır. Biz bu soruşturmanın başladığı dönem alınmış olan bir kararı, basını baskı altına almadan, soruşturmanın sağlıklı yapılabilmesi için delillerin sokaklarda dökülmeden sonuç verilmesini istemişizdir. Belli bir süre sonra başsavcılık gerekli açıklamayı yapmıştır.

Şimdi hala operasyonlar devam etmektedir. Nereye dayanacağı belli değildir. Nereye kadar IŞİD var, nereye kadar PKK var, nereye kadar güneydoğudaki eylemler var?

BEYAZ TOROS TARTIŞMASI

Bugünden kendilerini kurtarabilecek yedek terörler teröristler ortaya koyuyorlar. Devletin yönetimi kendilerinde, MİT kendilerinde, olayların içerisinde yıllardan beri yaşanan tecrübeler var. bunları dikkate aldığınız vakit kesin sonuca gitmeden yetkililerin konuşmaması lazım. Milletimiz de buna göre aydınlanacak, hepsini reddetmek gerekir ama gerçeklerin kimler tarafından ortaya konduğunun görmeleri lazım.

CHP lideri Kılıçdaroğlu şu şekilde “Oslo mutabakatı, var açıklarım” dedi. Ömer çelik 1 saat gibi bir süre verdi. Metni de haluk koç açıkladı. Sizin bir haberiniz var mıydı?

Hayır ben görmedim. Açıklama yapıldığına bilgi sahibi değilim. Bunun karşılığında da Adalet ve Kalkınma Parti’sinden bir yetkili ne biliyorsan açıkla demiştir. Ama şu metni bilemiyoruz.

Başbakan o açıklamasına açıklık getirdi, beyaz Toros ifadesi. Siz bu sözlerden ne anladınız? Sizde endişe yarattı mı?

Bir toplumsal talep var. Bu talep 1 Ağustos 2009 tarihinde demokratik açılım, arkasından milli birlik ve kardeşlik projesi, arkasından çözüm süreci. Daha sonra dönemin cumhurbaşkanı ve başbakanın yaptığı açıklamalar dikkate alındığında Türkiye’de bir Oslo ve MİT görüşmesiyle başlayan çözüm sürecinin adımları atıldı. Millet hep merak etmiştir. Bunu söyleyenler şerefsizdir dendi, sonradan görüşüldüğü söylenmeye başlandı. Şimdi herkes bu çözüm sürecinin alanını, kapsamını ve amaçlarını bilmek istiyor. Terör örgütleriyle PKK’yla HDP’yle İmralı’yla Kandil’le bu hükümet neyi görüştü. 3 Ocak 2013 tarihinden itibaren TBMM’de çözümü esas alan bazı hukuki tedbirler ve uygulamalar geliştirecek kararlar alındığı süreç içerisinde Türkiye nereye gitti, sonra da 20 Temmuz’da güneydoğu anadolu’da ne oldu? şimdi böyle bir süreçte, sayın başbakan televizyonlarda çok konuşuyor. Televizyonlarda konuşurken toplumu geriyor. Sayın Ahmet Davutoğlu’nu kast ediyorum. sonra konuşulanların büyük kısmının gerçek dışı olduğu anlaşılıyor.

Mesela bizimle olan görüşmeleri. Bizimle koalisyon oluşturma öncesi ve sonrasıyla ilgili söylemlerinin en nazik ifadeyle söylüyorum gerçek dışıdır. Toplumu heyecanlandırdığını zannediyor. Bağırmak çok önemlidir ama her zaman geçerli değildir. Sizden daha fazla birisi bağırırsa, sizin bağırmanız yetersiz kalmış demektir. Şimdi çok daha bağıran siyasetçi konumda. Bağırmanın özü bir cümle ifade etmiyor.

Şimdi Van’da bir konuşma yapıyor. Bir defa AKP düşerse, demek ki düşme ihtimali var. düşersen ne olur? Milleti tehdit ediyor. Bir takım şeyler olur. Bu arada da beyaz Toros ortaya atıyor… Acaba bu beyaz Toros nedir? Bu bir şifre midir? Bir örgüt müdür? Bu iktidar düştükten sonra iktidarın neden düştüğünün intikamını alabilecek bir yedek örgütlenme midir? Bütün bunların hepsini kafaları karıştıracak dikkatleri AKP’ye çekecek tarzda konuşmalar oluyor. Biri kalkıyor jitemidir, bilmem nesidir… öyle midir değil midir?

"BİR KİLO TOZ BİR TOROS, ÜÇ KİLO TOZ BİR MİNİBOS, BEŞ KİLO TOZ BİR OTOBOS"

Bununla ilgili, şu bir beyaz Toros. Bu Renault 12 TE dedikleri, Toros dedikleri, herkesin ilgisini çeken bir otomobil. Bunun toplumda ayrı bir yeri olmuştur. Ben de kullandım, Toros otomobilleri. Bunun adı beyaz Toros. Fakat bunun başka bir anlamı daha var. Bir kilo toz, bir Toros. Üç kilo toz, bir minibos. Beş kilo toz, bir otobos.

Acaba Recep Tayyip Erdoğan, sayın Ahmet Davutoğlu bu tozla yakından alakaları olup, ne ilişkileri var bunların? Bu işte beyaz, bunun her rengi vardı. Ama toz da beyaz olduğu için, tozdan kazanılan servetlerle alınan arabalara beyaz Toros denmiştir. Halkın arasındaki bilgileri söylüyorum. Güneydoğu anadoluda bazı illerimiz, Pakistan Afganistan şunlar bunlar, basının özellikle üzerinde durduğu konu olarak, türkiye beyaz bir toz ticareti, yapılanmalar var. acaba bu o mudur? Yoksa bu bizim bilmediğimiz bir örgüt müdür?

Bu arabalar faili meçhullere imza atan durumunda kullanıldğı çok tartışıldı. Sizin böyle bir endişeniz var mı? 

Türkiye’de yıllardır verilen terörle mücadele var. bunlara kaynaklık yapanlar oluyor. Bazı konularda da faili meçhul olaylar oluyor. Bunların hala devam ediyor, bazıları beklenti içerisinde. Cumartesi anneleri diye galatasaray’ın önünde yapılan toplantılar oluyor. Ama bunların hepsini Toros otomobiliyle yapıyor derseniz bu başka mana taşır. Suçlular kimlerdir? Bunlar ortaya çıkmadan, ben iktidardan ayrılırsam buna benzer şeyler oluyor diyerek, beyaz torosla halktan intikam alacakları sonucu çıkar. Böyle saçma sapan olaylarla ortalığı karıştırmasınlar.
 

    :

    :

    :

    :

    "Devlet Bahçeli'den canlı yayında flaş açıklamalar!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete