close

​CHP'de liste şoku...

Önseçimle gelenlere hani dokunulmayacaktı?
KARŞI GAZETE | ÖZEL

CHP'nin 1 Kasım seçiminde aday göstereceği isimler netleşti... Listenin en çok dikkat çeken ayrıntısına Karşı Gazete ulaştı.

ÖN SEÇİMLE GELEN DOĞAN ŞAFAK ADAY GÖSTERİLMEDİ

Niğde'de partinin oylarının ciddi şekilde yükselmesini sağlayan ve CHP oylarının sürekli artmasını sağlayan bir isim olan Niğde Milletvekili Doğan Şafak, ön seçimle geldiği halde tekrar aday gösterilmedi.

Karşı Gazete'nin edindiği bilgiye göre 'ön seçimle gelenlere dokunulmayacak' açıklaması yapmasına rağmen Kılıçdaroğlu'nun Şafak'ı liste dışı bırakması Parti Meclisi'nde şaşkınlık yarattı. Şafak'ın yerine ön seçime bile girmeyen bir isim aday gösterildi.

GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ MEHMET ŞEKER ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Daha önce kontenjan adayı olan ve milletvekili seçilen Gaziantep Milletvekili  Mehmet Şeker de sürpriz bir şekilde, dördüncü sıraya kaydırıldı. Karşı Gazete'nin ulaştığı  Şeker, "7 Haziran adaylık listesinin hazırlanmasının üzerinden 5 ay geçti... Bu 5 ay içinde ne Gaziantep değişti ne de ben değiştim ama beni 1. sıradan, 4. sıraya kaydırdılar. Bunu kabul etmem mümkün değil bu nedenle adaylıktan çekildim." diye konuştu.

TOKAT MİLLETVEKİLİ ORHAN DÜZGÜN LİSTE DIŞI KALDI

Tokat'ta da daha önce kontenjan adayı olarak ilk sırada yer alan Orhan Düzgün, milletvekili olmasına rağmen bu sefer  listeye konulmadı. Düzgün'ün yerine Kadim Durmaz aday gösterildi. 7 Haziran genel seçimlerinde de Düzgün'ün ismi PM'den geçmemiş, ancak ertesi gün YSK'ya teslim edilen listede yer almıştı.


KART, ORAN VE AKSÜNGER YİNE ADAY GÖSTERİLMEDİ...

Adaylık başvurusu yapan Sosyalist Enternasyonel Genel Başkan Yardımcısı, 24. Dönem İstanbul Milletvekili Umut Oran, Genel Başkan Başdanışmanlarından Erdal Aksünger ve Konya milletvekili Atilla Kart ise listeye yine alınmadı.

ATİLLA KART'A HDP'DEN ADAYLIK TEKLİF EDİLMİŞTİ...


Karşı Gazete'ye konuşan Atilla Kart, kendisine HDP'den Ankara 1. Bölge 1. Sıra adaylığı teklifi geldiğini ancak bu teklifi reddettiğini açıklamıştı. "CHP'den yeniden başvuru yapmıştım fakat görülüyor ki listede yokum. Başvuru yaptım, kalkıp pazarlık yapacak konumda değilim. Bu tamamen Genel Merkez'in takdiridir. Ama bu takdir zaafiyetle malüldür... Daha öte bir değerlendireyi, parti kültürüm gereği yapmak istemiyorum ama kırgınım... Yine de CHP'deki misyonumun sona ermediğini düşünüyorum. CHP saflarında çalışmayı sürdüreceğim" demişti...

KAYBEDİLEN İLLERİ KAZANMA HAMLELERİ...

Öte yandan eski milletvekili Selami Yiğit Kars 'a, eski  RTÜK üyesi Ali Öztunç Kahramanmaraş, iş adamı Gürsel Erol da Tunceli'de birinci sıraya konuldu.

Musul'da IŞİD'in kaçırdığı büyükelçilik personelinin arasında olan Eski Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, Ardahan'dan aday yapıldı.

Maraş, Tunceli'de ve Ardahan'da 7 Haziran'da hezimete uğrayan CHP, bu illerdeki milletvekilliklerini kaybetmişti.

GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI YOK

Hakkında; 'listeye giremedi' yorumları yapılan  Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, zaten aday olmadığını listeye girememesi gibi bir durumun da  söz konusu olmadığını açıkladı.

Genel Başkan Yardımcılarından Murat Özçelik de listeye giremeyen bir başka isim oldu.

KORAY ÇALIŞKAN'A TEPKİ

Parti Meclisi üyelerinin Koray Çalışkan'ın adaylığına itiraz etmesi üzerine yapılan oylama ile  bu isim de listeye konulmadı.

İstanbul 3. bölgede listeden çıkartılan  Çalışkan'ın yerine listede olmayabileceğini konuşulan Genel Başkan Yardımcılarından Seyhan Erdoğdu'nun ismi yazıldı.  İhsan Özkes'in istifası üzerine listede kaymalar yapılınca, Yakup Akkaya da seçilebileceği yerden  listeye girmiş oldu.

Listede olmayacakları yönünde spekülasyonlar yapılan Eski Genel Başkan Deniz Baykal ile Muharrem İnce de sıralamadaki yerlerini kaptırmadı.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​CHP'de liste şoku..." hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete