Kılıçdaroğlu: 22 milyon yoksul var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "7 Haziran öncesi 17 milyon yoksuldan bahsederdim. Rakamlar açıklandı 22 milyon yoksul var. "
Ardahan'dan Erzincan'a geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran yaklaşık 3 bin kişiye konuştu. 'Erzincan seninle gurur duyuyor' sloganıyla kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, "Ben size inanıyorum, ben size güveniyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım'da yapılacak seçimin yanı sıra tırmanan terörün, yükselenen dolar ile faizlerin sorgulanmasını istedi. Tüm bunların "Niye bana 400 milletvekili vermediniz?" yüzünden çıktığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Şimdiye kadar hiçbir vatandaşa başka partiye oy verdikleri için asla sitem etmedim. Demokrasiye inanıyorum" diye konuştu. Kalabalığın 'Başbakan Kemal' sloganı atması üzerine Kılıçdaroğlu, slogan noktasında sıkıntı olmadığını, bütün meselenin bunu hayata geçirebilmek için sandıktan çıkmak gerektiğini söyledi.

7 Haziran sonrasında hep uzlaşmadan yana olduklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, milletin çözüm, refah, çocuğuna iş istediğini anlattı. Esnafın, tüccarın kazanmak arzusunda olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, "Neden siyasette bu kavga? Kavgayı bırakacağız. Yeni bir siyaset anlayışını bu ülkeye getirmek istiyorum. O kadar ayrıştık, o kadar bölündük ki arkadaşımıza selam veremez hale geldik. Caddede karşılaştığımızda yolumuzu çevirmeye kalktık. Bunları bırakmamız lazım" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine slogan atılması üzerine müdahale eden Kılıçdaroğlu, CHP’yi bazılarının şu ya da bu şekilde suçlayabileğini, eleştirilere saygılı olduğunu vurguladı.

'DAVUTOĞLU SARAY İÇİN, KILIÇDAROĞLU HALK İÇİN ÇALIŞIR'

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Ama hiçbir Allah’ın kulu çıkıp 'Siz kul hakkı yediniz' diyemez. Ne şerefim, ne inancım, ne ahlakım buna elvermez. Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim. Bir şeyi sakın unutmayın; Davutuğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. İşin gerçeği budur. Sözüm söz bu ülkeye insanca, hakça bir düzen getireceğim. Hiçbir vatandaşımı ötekileştirmeden. Birisi geliyor, din üzerinden siyaset yapıyor. Kimin elinde böyle bir terazi var ki 'bu daha az Müslüman, bu daha fazla Müslüman.' Böyle bir şey yok. İbadet Allah için yapılır. Siyaset için yapılmaz. Herkesin inançlarına saygılıyız. Bir grup da etnik kimlik üzerinden siyaset yapıyor. Bu da yanlıştır. Siyasette etnik kimlik tartışılamaz. Hangimiz anne ve babamızı seçebiliyoruz. Anne babayı seçme özgürlüğü kimde var? Hepimiz annemizle babamızla gurur duyuyoruz. Soyumuzla sopumuzla gurur duyuyoruz. Benim inancım, benim ahlakım, benim siyaset anlayışım insan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır. Benim başımın üzerinde yeri vardır."

'GENÇLER BİZİM GELECEĞİMİZ, UMUDUMUZ'

Seçim vaatlerini sıralayan Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde 78 milyon vatandaşı kucaklayacaklarını söyledi. Ezan okununca konuşmasına ara veren Kılıçdaroğlu, şeker fabrikalarını özelleştirme kapsamından çıkararak yenileyeceklerini bildirdi.

CHP iktidarında gençlerin bu ülkenin onuru ve gururu olacağını, hiçbir meydanın gençlere yasaklanmayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Onlar bizim geleceğimiz, onlar bizim umudumuz. Onlar yarın Türkiye’yi yönetecekler. Eminim bizden daha iyi yönetecekler. Ülkeyi barış içinde huzur içinde yönetecekler" diyerek, şöyle devam etti:

"Yurt sorunlarını halledeceğiz. Sevgili anneler çocuklarınızı tam gün okula göndereceksiniz. Sabah gidecek akşam gelecek. Yemeklerini okulda hiçbir bedel ödemeden yiyecekler.Çocuklarımıza en güzel eğitimi vereceğiz. Taşımalı sistem kalkacak. Nerede çocuğumuz varsa öğretmende orada olacak. Atanamayan öğretmen kalmayacak. Bütün öğretmenlerimizi görevlendireceğiz. Yeni dershaneler yeni sınıflar açacağız. 22 milyon fakirimiz var. Yaklaşık 7 milyon hanede oturuyorlar. Ayda 300 TL ile geçiniyorlar. Bu ailelere sözüm var. Hiçbir ailenin geliri 720 TL’nin altında olmayacak. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bütün ailelerin onurunu koruyacağız. Onların yoksulluğunu fakirliğini deşifre etmeyeceğiz. 'CHP gelince imam hatip okullarını kapatacak' diyorlar. Hayatımda duyduğum en saçma söz. İmam hatip okullarını kuran zaten CHP, kendi kurduğu okulu niye kapatsın? Onlar bizim evlatlarımız değil mi? Ayırmayacağız. Onlar ayrıştırıyorlar. Biz ayrılmayacağız. Beraber olacağız. Bu ülkede huzuru ve refahı isteyen milyonlarız. Çoğunluğuz aslında. Fakat bölünmüşüz ayrılmışız. Eğer huzur ve refah istiyorsak bu güzel topraklarda, ayrışmayı değil, beraber yaşamayı istiyorsak, birleşmek zorundayız. Birleşeceğiz. Birleşmeliyiz. 30 yıldır bir terör belası var. Şimdi bir de İŞID belası çıktı. Bugün Diyarbakır’da 2 polisimiz şehit düştü. İçim kan ağlıyor. Yazık günah değil mi o polislere? Benim bu ülkeye sözüm var. Ben bu ülkede terörü bitireceğim. Bu ülkeye kardeşlik, barış ve huzuru getireceğim."

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erzincan'ın siyah üzümünden ve bakır işi eşyalarından hediye verilerek kentten uğurlandı.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Kılıçdaroğlu: 22 milyon yoksul var" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete