Konya'daki IŞİD yapılanmasını 2 yıl önce deşifre etmişti

Atilla Kart: "Umarım açık adresini verdiğimiz noktaları unutmadılar."
KARŞI GAZETE | ÖZEL

2  YIL ÖNCE DEŞİFRE EDİLEN IŞİD'E ŞİMDİ OPERASYON!

IŞİD'in Konya örgütlenmesini iki yıl önce deşifre eden CHP'li Atilla Kart, son günlerde düzenlenen IŞİD operasyonları hakkında Karşı Gazete'ye konuştu. Operasyonlar için çok geç kalındığını söyleyen Kart, "umarım açık adresini verdiğimiz noktaları unutmadılar" dedi.

İşte Kart'ın değerlendirmesi:

”Bizim iki buçuk yıl önce  anlattığımız adresler, kitap evleri, hücre evleri bazı mahaller, Karatay garajında belli odaklar vardı... Bütün bunlara yönelik gerçekten ciddi bir operasyon mu oldu yoksa  toplumda infial boyutuna varan gelişmeler karşısında tansiyonu düşürme operasyonu mu onu zaman gösterecek...

"ÇOK GECİKİLDİ!"

Ama sonuç olarak, çok gecikildi... Zamanında müdahale edilmeyerek, oradalarda örgütlenmeye göz yumularak ve himaye edilerek artık kontrol edilmesi çok zor  bir tablo doğdu... Umarım güvenlik güçleri ve siyasi irade bunu kontrol altına alır. Ancak hala bu iradenin tam olarak oluştuğunu düşünmüyorum. Maalesef birbirini besleyen psikolojik ve kültürel ilişkileri var. 

"BEN İSTİHBARAT VERDİM, 'ANKARA'NIN TEPKİSİNİ ÇEKER' DEDİLER!"

Konya ve Gaziantep'te toplanma adreslerin vermiştim,  aileler ve hatta ben  istihbarat örgütlerine bilgiler ulaştırdık.  Buna rağmen 'çocuğumu, torunumu getirin' diyenlere  biz sadece bir kişiye  yönelik müdahale yapamayız,  toplu bir operasyon ise   Ankara'nın tepkisini çeker' diyordu emniyet yetkilileri... Olayı tüm bu yorumları ile incelemek gerek.  Operasyonların etkili sonuç vereceğini düşünmüyorum."

Eski CHP Konya Milletvekili Atilla Kart yaklaşık iki yıl önce örgütün Konya yapılanmasına ait bazı sorular sormuş, IŞİD militanlarının kaldığı yerlerin adreslerini ve katılanların kimliklerini kamuoyuyla paylaşmıştı. 

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Konya'daki IŞİD yapılanmasını 2 yıl önce deşifre etmişti" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete