AKP'lilerin seçim tehditleri devam ediyor

1 Kasım seçimiyle ilgili daha önce Davutuğlu 'beyaz toros'la, M.Ali Şahin 3.kez seçimle, İsmet Yılmaz işsizlikle seçmenleri tehdit ederken son olarak da Mehmet Şimşek'ten kaos tehdidi geldi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1 Kasım’da yapılacak seçimde 90’lı yılların gerilimli yıllarına dönüş ile 2023 hedefine gidiş arasında bir tercih olacağı uyarısında bulundu.

29 Ekim 2015 Perşembe 08:47Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Habertürk televizyonunda katıldığı bir programda1 Kasım’da yapılacak seçimler öncesinde uyarılarda bulundu. “Pazar günü sandıkta yapılacak tercih 90’lara dönüş ile 2020’lere gidiş arasında bir tercih olacak” diyen Bakan Şimşek, şunları kaydetti: “Ya Türkiye 2023 hedefine yükselecek ya da 90’lı yılların çatışmalarına, tartışmalarına, gerilimlerine, koalisyonlarına döneceğiz. Tercih milletimizindir.”

“KİM NE DERSE DESİN, AB BİZİM İÇİN HALA İLHAM KAYNAĞI”

Avrupa Birliği’nin hala ilham kaynadığı olduğunu açıklayan Maliye Bakana, “ABsürecini yeniden çok güçlü bir şekilde biz canlandıracağız. Biz ABD ile ABarasındaki Serbest Ticaret Anlaşması dışında kalamayız. Biz o anlaşmanın merkezinde olacağız. Hukuk devleti, demokrasi, temel hak ve özgürlükler. AB hala bu ülkenin sorunlarının ilacı.

Ortadoğu’da devletler bölünüyor, yeni sınırlar çiziliyor. Halbuki Avrupa yaptı? 28 ülke var, belki 280 etnik grup var. 80 tane farklı lehçe ve dil var. Bunlar birleşiyor, sınırları yok ediyorlar. Avrupa’nın tek bayrağı, tek para birimi var. Avrupa uzun vadede neredeyse Avrupa İmparatorluğu’na dönüşecek. Yani Avrupa Birleşik Devletleri’ne dönüşecek. Türkiye ve Ortadoğu’da niye yeni sınırlar konuşulsun?”

DAVUTOĞLU: AKP İKTİDARDAN İNDİRİLİRSE BEYAZ TOROSLAR DOLAŞACAK

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin Van Beşyol Meydanı’nda düzenlediği mitinginde partililere, “Sizleri, eline silahı alan sokak çapulcularına kesinlikle teslim etmeyeceğiz. Canınıza, malınıza, namusunuza kastedenlere karşı sizleri kimsesiz bırakmayacağız.” diyen Davutoğlu, “Bırakın makamımızı, koltuğumuzu, canımıza dahi mal olsa bu yoldan, bu kutlu yoldan dönmek, vazgeçmek bizim için söz konusu değildir. Zaten şer odakları da bu kararlılığımızdan çekiniyor.

Çünkü biliyorlar ki AK Parti zayıfladığında terör odakları güçlenecek ya da Çözüm Süreci zayıflayacak. Çünkü biliyorlar ki AKP iktidardan indirilirse ya bu terör çeteleri dolaşacak ya da eskiden olduğu gibi ‘Beyaz Toroslar’ dolaşacak. Biz bu memleketi terör çetelerine, faili meçhullere bir daha bırakmayacağız. Hiç merak etmeyin, 80’li, 90’lı yıllara bu ülkeyi döndürmek isteyenler başarılı olamayacak. Biz çözüm için her zaman olduğu gibi dimdik ayakta duracağız.” diye seslenmiş ve bu açıklama siyaset dünyasında büyük tepki toplamıştı

MEHMET ALİ ŞAHİN VE İSMET YILMAZ’DA TEHDİT ETMİŞTİ

Mehmet Ali Şahin, AK Parti’nin yeniden 4’üncü kez tek başına iktidarı yakalamaya ihtiyacı olduğunu söylemiş, ve şu anda başka bir partinin tek başına iktidarı yakalama şansının mümkün olmadığını ifade etmişti

7 HAZİRAN’A BENZER SONUÇ ÇIKARSA BİR DAHA SEÇİM KONUŞULACAK

Şahin “Dolayısıyla 1 Kasım’dan sonra yeni maceralara Türkiye’nin, Türk ekonomisinin artık tahammülü yok. Artık milletimiz ‘sandık’ ve ‘seçim’ demiyor. Geçtiğimiz yıl 2 seçim, bu yıl da 2 seçim yapıyoruz. Eğer sandıktan 7 Haziran sonuçlarına benzer bir sonuç çıkarsa korkarım yeniden seçim konuşulmaya başlanacak.

Seçim konuşuldukça Türkiye’de gelişme de, kalkınma da istendiği hızda olmaz. O bakımdan artık milletimiz ‘seçim değil geçim istiyoruz’ diyor.Türkiye’yi 2019’a taşıyacak, 2023’e istikrarla taşıyacak güçlü bir iktidar olsun iş başında. Kendi içinde uyumlu bir iktidar olsun istiyorsunuz. Bir takım partilerin bir araya gelerek kendi içlerinde ‘geçim’ sorunu yaşayacağı bir hükümetle Türkiye’nin ‘geçim’ sorununu çözemezsiniz arkadaş. ‘Geçim’ sorunu yaşayan iktidarlarla milletin ‘geçim’ sorunu çözülmez. O nedenle 1 Kasım’da sandıktan tek başına iktidar çıkmalıdır.”

YILMAZ: KOALİSYON OLURSA EVLATLARINIZ İŞ BULAMAZ

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz’da “70’li yıllar kayıp yıllarıdır. 90’lı yıllar da kayıp yıllarıdır. Türkiye tek parti iktidarında ülkeyi büyüttü. Menderes dönemi büyüme dönemidir. Demirel’in 65-71 arası büyüme dönemidir. Rahmetli Özal’ın 83’ten 91’e kadar olan dönemi büyüme dönemidir. Ama ondan sonra Türkiye 90’larda türbülansa girdi.

Bakın 1999’la 2002 yılları arasındaki Türkiye’nin yıllık büyümesi yüzde 1’in de altındadır. Bizim dönemimizde büyüme ortalama 5’tir. 1999-2000 arası büyüme ne, 0.90. Eğer koalisyonlara bu ülkeyi muhtaç ederseniz o zaman evlatlarınıza iş bulabilmek zor olur. Engellimize bakabilmek çok zor olur. Yoksulumuza kömür dağıtabilmek çok zor olur. Yeşil kartlımıza ilacını vermek çok zor olur. Evlatlarımıza yeni iş yeri açabilmek de çok zor olur.” demişti

Kaynak: Nokta Dergisi

    :

    :

    :

    :

    "AKP'lilerin seçim tehditleri devam ediyor" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete