​HDP adayı Sarısülük: Kazanamazsam beni hapishanede ziyaret edersiniz

Gezi Parkı eylemlerinde Ankara’da polis tarafından vurularak öldürülen Ethem Sarısülük’ün ağabeyi, HDP milletvekili adayı Mustafa Sarısülük, ‘hükümet Kürtlere savaş ilan ettiği için aday olmayı görev bildiğini’ söyledi.
Britanya’nın önde gelen gazetelerinden Independent’a konuşan Sarısülük, “Kazanamazsam beni hapishanede ziyaret edersiniz” dedi.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre haberde özetle şu ifadelere yer verildi:

Hükümetin mağdur ettiği kesimler

“Alevi Sarısülük, HDP’nin, genç solculardan liberallere, çevrecilerden eşcinsel aktivistlere ve insan hakları savunucularına hükümetin mağdur ettiği kesimleri çekme girişimi çerçevesinde aday gösterildi. Parti Haziran’da yüzde 13 oy olarak iktidar partisinin çoğunluğunu yitirmesine katkıda bulundu. Sarısülük, ‘İlk kez farklı sorunları olan farklı insanlar AKP’ye karşı ortak bir amaçta birleşti’ diyor.”

"BENİ HAPİSHANEDE ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ"

“Sarısülük kardeşi için kampanya yürütürken ölüm tehditleri aldı. Siyasete girmesi işleri daha da kötüleştirdi. Sarısülük ‘Partimde bana dikkatli olmamı, bana saldırabileceklerini, hatta beni öldürmeye çalışabileceklerini söylediler’ diyor. Buna kara mizahla karşılık veriyor. eçim gezisine çıkarken şaka yollu ‘Kazanamazsam beni hapishanede ziyaret edersiniz’ diye konuşuyor.”

Kaynak: BBC Türkçe

    :

    :

    :

    :

    "​HDP adayı Sarısülük: Kazanamazsam beni hapishanede ziyaret edersiniz" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete