TMSF bütçesinden hukuksuz ödeme

TMSF personelinin sağlık giderleri hukuka aykırı ödenmiş!
KARŞI GAZETE | ÖZEL

SAYIŞTAY: "TMSF BÜTÇESİNDEN  HUKUKSUZ ÖDEME YAPILMIŞ"

Sayıştay'ın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ( TMSF) 2014 yılı denetim raporunda, fon personelinin ilaç ve tedavi giderlerine ait hukuksuzluk tespit edildi.

"TEDAVİ VE İLAÇ GİDERLERİNİ SGK KARŞILAMALIYDI"

Personelin tedavi ve ilaç giderlerinin hukuka aykırı şekilde  ödendiği belirtilen raporda; "Fon personelinin ve bunların bakmakla yükümlü olduklarının Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanması gereken tedavi ve ilaç giderleri için, gider bütçesinden 1.157.339,13 TL tutarında mevzuata aykırı ödeme gerçekleşleştirildiği  tespit edilmiştir." denildi.

'HUKUKEN MÜMKÜN DEĞİL!"

"Fon personeli için TMSF bütçesinden tedavi ve ilaç gideri yapılması hukuken mümkün değildir." tespitinin yapıldığı Sayıştay  raporunda, "Fonun bağımsız idari otorite olması ve özerk bütçeye sahip olmasının, Kanunda öngörülenlere aykırı bir takım düzenlemeler yapabileceği ve bu düzenlemeye paralel olarak kendi bütçesine ödenek koyabileceği ve harcama yapabileceği anlamına gelmemektedir." ifadesine de yer verildi.

Raporda, aynı tespite  2012 ve 2013 yılı Sayıştay Raporları ile Dış Deneti Genel Değerlendirme Raporunda da yer verilmesine  karşın, hukuksuz  uygulamadan vazgeçilmediği vurgulandı.

"2014 yılında  1.157.339,13 TL ; 2013 yılında 942.013,31 TL ; 2012 yılında 868.237,48 TL mevzuata aykırı ödeme gerçeklektirildiği tespit edilmiştir." denildi.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "TMSF bütçesinden hukuksuz ödeme" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete