​O CHP milletvekiline, HDP adaylık teklif etti!

HDP'nin teklifini reddeden CHP milletvekili, listede yok!
KARŞI GAZETE | ÖZEL

HDP'Yİ REDDETTİ,  CHP'DE LİSTE DIŞI KALDI...


CHP'nin hukukçu kurmaylarından  eski Konya milletvekili Atilla Kart'a, HDP'nin milletvekili adaylığı teklifi götürdüğü ortaya çıktı.

Karşı Gazete'ye konuşan Kart, 1 Kasım seçimlerinde HDP'den aday gösterilmesi için HDP  Grup Başkanvekili İdris Baluken aracılığıyla kendisine adaylık teklif edildiğini açıkladı.

"ANKARA 1. BÖLGE 1. SIRA TEKLİF ETTİLER"


HDP'nin kendisine Ankara 1. bölge, 1. sıradan adaylık önerisiyle geldiğini ve bu önerinin eş başkanlar bilgisinde yapıldığını anlatan Atilla Kart, teklifi nazikçe reddettiğini ve tekrar CHP'den adaylık başvurusu yaptığını anlattı. Ancak 1 Kasım seçimi için bugün YSK'ya verilen CHP listesinde de adının olmadığını gören Atilla Kart, ikinci kez liste şoku yaşadı.

ATİLLA KART YİNE CHP LİSTESİNDE YOK

Kart, Karşı'ya şu değerlendirmeyi yaptı:

”HDP teklifi iki gün önce yaptı.  'Sizin saygınlığınız, kamuoyunda sağladığınız güven ile barışa katkı sağlayacağınızı düşünüyoruz.' dediler.  Ancak ben teklife teşekkür ederek, nazikçe reddettim. 'Parti değiştirme kavramına uzak bir anlayışım var. Milletvekili olsam da olmasam da CHP saflarında görevimi sürdüreceğim...' dedim.

"PAZARLIK YAPACAK KONUMDA DEĞİLİM"

 CHP'den yeniden başvuru yapmıştım fakat görülüyor ki listede yokum. Başvuru yaptım, kalkıp pazarlık yapacak konumda değilim. Bu tamamen Genel Merkez'in takdiridir. Ama bu takdir zaafiyetle malüldür... Daha öte bir değerlendireyi, parti kültürüm gereği yapmak istemiyorum ama kırgınım... Yine de CHP'deki misyonumun sona ermediğini düşünüyorum. CHP saflarında çalışmayı sürdüreceğim."

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​O CHP milletvekiline, HDP adaylık teklif etti!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete