close

Geleceğe Dönüş’te Marty Türkiye’ye gelseydi

Kült film Geleceğe Dönüş’te, 21 Ekim 2015’e gelen Marty McFly, yolunu şaşırıp Türkiye’ye gelseydi neler görecek, nelere şaşıracak ya da şaşırmayacaktı?
SARAY

Osmanlı sultanlarına layık 1150 odalı Ankara Beştepe’de bulunan külliyemiz var bizim.

OSMANLICA DERSİ

İlkokul 1. Sınıftan Lise sona kadar geçen 12 yıllık temel eğitim hayatında İngilizce’yi öğretemeyen sistemimize Osmanlıca dersi eklendi.

SEÇİM AFİŞLERİ



OSMANLI OCAKLARI



1985’ten 2015 AKP Türkiye’sine gelen Marty McFly saatte 141 kilometreye ulaşıp duble yolları yakarcasına Ankara yolundan İstanbul’a giriş yaptığını farz edin. Türkiye’de göreceği teknolojiler bunlar olacaktı…

AYAKKABI KUTUSU TEKNOLOJİSİ



İçi para veya değerli zıynet eşyalarını gizlemek için kullanılan, dünyada ilk ve tek olarak Türkiye’de kullanılan ‘ayakkabı kutusu’ teknolojisi Marty’i şaşırtabilirdi.

AKTROL CYBORG 1.0



Kas ve kemik yapıları insanla aynı özelliklere sahip Cyborglar Twitter’a özel olarak geliştirilmiş bir teknoloji. En büyük özellikleri savunma mekanizması ve küfürdür. Yalan kapasiteleri normal bir insanın onlarca kat üzerindedir.


TÜBİTAK ARABASI



TÜBİTAK’ın geliştirdiği araba henüz uçamasa da 2006 model Cadillac BLS model araçla birebir aynı özelliklere sahip. Arabanın Cadillac’tan farkı, üzerinde Cadillac logosunun bulunmaması.

ERDOĞAN'IN HOLOGRAMI



Marty, filmde 3 boyutlu köpek balığı hologramından korkmuştu. Oysa ki uzun boylu Cumhurbaşkanımızın hologramını görse korkudan dizlerinin bağı çözülürdü…

METROBÜS SIKIŞTIRMA TEKNOLOJİSİ



Marty 2015’e geldiğinde arabasının uçması bir kenara, sıkışık trafikte 4 teker üzerine bile gidemeyecekti. Arabasını bırakıp metrobüse bindiğinde ise sıkıştırma teknolojisiyle tanışacaktı.

NELERE ŞAŞIRMAYACAKTI?

30 yıl geçmişten gelen McFly bunlara şaşırmayacaktı:

TERÖR

15 Ağustos 1984 – Siirt’in Eruh ilçesindeki Jandarma Karakol binasına PKK militanları tarafından silahlı ve bombalı saldırıda bulunuldu. Olayda 1 jandarma eri hayatını kaybederken 3′ü sivil 9 kişi yaralandı

10 Ağustos 2015 – Silopi’de zırhlı araç geçerken mayın patlatılınca 4 polis şehit oldu. Şırnak Beytüşşebap’ta PKK’lı teröristlerce ateş açılan helikopterde tezkeresini almış bir er şehit oldu.


İŞSİZLİK

1985 işsizlik oranı- Yüzde 7

2015 İşsizlik oranı – Yüzde 10,6


TOPLU KATLİAMLAR

5 ağustos 1985 – Van’ın çatak ilçesine bağlı konalga köyü’nde gerçekleştirilmiştir.

PKK, saat 22.00 sularında dört dağ arasında sıkışmış olan Taşbucak mezrasına el bombaları ve otomatik silahlarla saldırmışlardır. Hedef olarak belirledikleri iki evi basan teröristler altısı bebek ve çocuk olmak üzere toplam 10 yurttaşımızı öldürmüşlerdir.

10 Ekim 2015 –  Ankara ilinin Altındağ ilçesinin Ulus semtindeki Ankara Garı kavşağında düzenlenen Türkiye siyasi tarihinin en ölümcül bombalı intihar saldırısı. 102 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: sozcu.com.tr / Ali Ağırbaş

 

    :

    :

    :

    :

    "Geleceğe Dönüş’te Marty Türkiye’ye gelseydi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete