close

WikiLeaks'ten yeni bomba: E-postaları yayınlayacaklar

WikiLeaks CIA Direktörü John Brennan'ın elektronik postalarını yayınlayacağını duyurdu.
Siteden yapılan açıklamada Brennan'ın kişisel e-posta adresindeki maillerin açıklanacağı ve bu elektronik postaların bazılarının arasında istihbaratla ilgili dosyaların olduğu belirtildi. 

WikiLeaks'in açıklaması bir lise öğrencisinin Brennan ve İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson'un elektronik posta hesabını ele geçirdiği söyledikten sonra geldi. 

FBI ve diğer hükümet ajansları iddiaları araştırdıklarını söylemişlerdi. 

Brennan Mart 2013 yılında General David Petraeus'un evlilik dışı ilişkisi skandalı nedeniyle istifa etmesi sonrasında göreve getirilmişti. CIA daha sonra Brennan'ın 1980 ile 2005 yılları arasında kendileriyle çalıştığını açıklamıştı. 

WikiLeaks elektronik postaları tam olarak ne zaman açıklayacağını ise henüz belirtmedi. 

Aralarında gazeteci, siyasetçi ve diplomatların bulunduğu uluslararası bir bilgi ağı merkezi olan WikiLeaks'in 2010 yılında yayınladığı belgeler, dünyada ses getirmişti. WikiLeaks'in editör şefi olan Julian Assange, tarafından yayınlanan çoğu diplomatik belgeler, başta ABD'nin Afganistan'daki operasyonları sırasında yaşanan ihlalleri olmak üzere birçok ülkeyi ilgilendiren gizli yazışmalar ortaya saçılmıştı. WiliLeaks, 250 binden fazla belgeyi yayınlayacağını duyurmuştu. Bugüne kadar 3 binden fazla belge yayınlandı.
 

    :

    :

    :

    :

    "WikiLeaks'ten yeni bomba: E-postaları yayınlayacaklar" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete