CHP'li Yüceer: ”102 vatandaşımız bile bile ölüme mi yollandı?"

Ankara katliamı için 22 gün önce yapılan uyarı dikkate alınmamış!
KARŞI GAZETE | ANKARA

HANİ ANKARA KATLİAMINDA ZAFİYET YOKTU?

Tunceli Emniyet Müdürlüğü'nün 102 kişinin öldüğü Ankara katliamından önce mitinglere yönelik canlı bomba uyarısı yaptığı ortaya çıktı.

Fox TV'de yayınlanan haberde kamuoyuna açıklanan belgede yer alan bu bilgiler, jet hızıyla TBMM gündemine geldi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Başbakan Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi vererek, belgedeki bilgilerin doğruluğunu ve katliam ile ilgili zafiyet iddialarını bir kez daha sordu. 

"Ankara’da 102 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan katliamın ardında güvenlik güçleri ve istihbaratın ihmali olduğunu gösteren bir belge ortaya çıkmıştır." diyen Yüceer, "Emniyetin söz konusu belgesinde birden fazla canlı bombanın büyük bir mitingde veya kalabalık bir ortamda patlatılacağı bilgisi de yer almaktadır. Konunun hassasiyetle takip edilerek herhangi bir aksaklığa yön verilmemesi vurgulanan belgede, alınan güvenlik önlemlerinin yeniden gözden geçirilerek rutin hareket edilmemesi istenmektedir. Buna rağmen neden önlemler alınmamıştır?" diye konuştu.

Yüceer, Davutoğlu'ndan şu sorulara yanıt istedi:

1. Sözü edilen belge gerçek midir? Gerçekse, belgede yer alan uyarılar ilgili yerlere iletilmiş midir?
2. Böyle bir terör saldırısının olacağı bilgisi istihbarat birimlerince tarafınıza ulaştırılmış mıdır?
3. Belgedeki istihbarat bilgilerinin ardından terör saldırısına karşı “rutin” olmayan güvenlik önlemleri alınmış mıdır/ nelerdir?
4. Yaşanan acı olay sonrası, “güvenlik zafiyeti yok” açıklaması yapılmıştır. Söz konusu belge ışığında güvenlik zafiyeti mi/ihmal mi vardır?
5. Güvenlik zafiyeti yoksa Ankara İl Emniyet Müdürü, İstihbarat Şube Müdürü ve Güvenlik Şube Müdürü neden görevlerinden alınmıştır? Bu kişilerin görevden alınmasının nedeni ihmal midir?
6. Belge gerçekse 102 yurttaşımız göz göre göre ölüme mi yollanmıştır?


KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "CHP'li Yüceer: ”102 vatandaşımız bile bile ölüme mi yollandı?"" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete