Katliamdan kurtuldu, 26 bin TL borçlandırıldı!

Ankara katliamında yaralanan ve vücudunda hala 6 tane bilye bulunan üniversite öğrencisi Uğur Gümüşkaya’yı tedavi eden hastane, Gümüşkaya’ya tedavi masraflarının 26 bin 725 TL 84 kuruş olduğunu gösteren bir belge çıkardı.
Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi, Gümüşkaya’ya tedavi masraflarının 26 bin 725 TL 84 kuruş olduğunu gösteren bir belge çıkardı. 

Cumhuriyet'ten Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre hastanenin bu parayı istemediğini, ama tedavisinin daha bitmediğini belirten baba Erol Gümüşkaya, hastane kayıtlarında “adli vaka” olarak görülmelerine isyan etti. Devletten, terör mağduru olduklarını ve tüm masrafların karşılanacağına dair bir belge veya kart istediklerini dile getiren Gümüşkaya, “Benim çocuğum bombalanmış. 3 ay sonra ameliyat var. Yine adli vaka olarak geleceksiniz diyorlar. Beni bir daha tanıyacaklar mı? Çocuğunu kim vurdu, kim bıçakladı diyecekler” dedi. 

Ankara katliamında yaralanan Halkevleri üyesi İstanbul Üniversitesi öğrencisi Uğur Gümüşkaya, patlamanın yaşandığı gün Sağlık Bakanlığı’na bağlı Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. 4 gün süren bir dizi başarılı ameliyatın ardından, taburcu oldu. Ama bombanın içine konulan bilgilerden 6 tanesi hala vücudunda...

Hastane yönetimi, “hiçbir sağlık sigortası olmayan” Gümüşkaya’nın babası Erol Gümüşkaya’ya “tedavi masrafı” yazısı çıkardı. Yazıda, “Hastanemize 10/10/2015 tarihinde müracaat eden, herhangi bir sosyal güvencesi olmadığını ve hastane masraflarını ödeyebilecek maddi imkanının olmadığını beyan eden Uğur Gümüşkaya’nınşu anda hastanemizde görmüş olduğu tedavi karşılığı, hastane masrafı 26.725,84 TL olup hastanemize borcu 26.725,84 TL’dir. Tedavisi halen devam etmektedir” ifadelerinin yazıldığı görüldü. Hastanedeki 4 yaralıdan biri olan Gümüşkaya’nın dışında bir yaralı daha var. Onlara da masraf çıkarıldığını, ancak belgelendirilmediği öğrenildi.

BİR GÜNDE 10 BİN TL DAHA ARTMIŞ!

Baba Gümüşkaya, hastane yönetiminin kendilerine bu parayı almayacaklarını söylediğini aktarıyor ama resmi belge istiyor. Gümüşkaya, “O gece Hopa’dan geldim. Çarşamba günü, ‘sosyal güvencesi yok mu’ diye sordular. Oğlumun öğrenci olduğunu söyledim. Öğrenci belgesini de verdim. ‘25 yaşını doldurduğu için sizden faydalanamaz’ dediler. Salı günü 16 bin TL ücret çıkardılar. Dün de (önceki gün) 26 bin TL’ye çıktı.” dedi.

ADLİ VAKA İSYANI

Hastanenin bu parayı kendilerinden talep etmediğini dile getiren Gümüşkaya, hastane kayıtlarının adli vaka olarak görünmesine isyan etti. Gümüşkaya, “3 ay sonra çocuğun ameliyatı var. O zaman ne olacak” sorusunu yönelttiğini, hastane yönetiminin de “O zaman da adli vaka olarak giriş yapacaksınız” yanıtını verdiğini aktardı. Gümüşkaya “Benim çocuğum bombalanmış, terör mağduru, adli vakadan buraya gelmemiş. Terör mağduru olarak kayıtlara girmesi gerekiyor. Bundan sonraki sağlık masraflarını nasıl yapacağız. Sakat kalma riski var. Beyin travması olabilir. Ne olacağı belli değil, daha ne kadar hastanede kalacağımız belli değil. Buradan Hopa’ya gitsem, beni tanıyacaklar mı bilecekler mi adli vakanın ne olduğunu. Hastane yönetimi de bunu anlatan bir belge veremeyiz diyorlar. Yarın, kim vurdu, kim bıçakladı diyecekler. Adli vaka demek bu demek” diye konuştu.

DEVLETTEN BELGE İSTİYORLAR

Sağlık Bakanlığı’ndan bir güvence, bir kart, bir resmi yazı istediklerini dile getiren baba Gümüşkaya, “Çocuğum sağlığına tam olarak kavuşuncaya kadar, masraflarının Sağlık Bakanlığı’ndan karşılanmasını istiyorum. Sağlık Bakanlığı’nın gelip bizi bilgilendirmesi gerekiyor” dedi.

Kaynak: cumhuriyet.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Katliamdan kurtuldu, 26 bin TL borçlandırıldı!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete