Davutoğlu'ndan yine şehit çocuğu istismarı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bergama'da kürsüye şehit polisin kızını çıkardı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım genel seçimleri öncesinde ziyaret ettiği İzmir'de ilk olarak Bergama İlçesi'nde halka seslendi.

Kendisine 'dik dur eğilme bu vatan seninle' diye bağıran partililere karşı, "Bizde Hasan Tahsin bilinci var, hiç eğilmedik hiç eğilmeyiz Allahın izniyle" dedi. Davutoğlu, Diyarbakır'da şehit olan polis memuru Ahmet Gılıç'ın kızı Ecem Gılıç'ı da kürsüye çıkardı, onların kendilerine emanet olduğunu söyledi.

Yaklaşan 1 Kasım genel seçimleri için İzmir'i ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, havanın yağışlı olmasından dolayı karayoluyla Bergama İlçesi'ne geçti. Davutoğlu'nun Bergama'daki Cumhuriyet Meydanı'nda, kürsüye çıkmasından önce AKP İlçe Başkanı Mustafa Durmaz ile İl Başkanı Bülent Delican, kısa birer konuşma yaptı.

Bergama'da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu, kürsünün hemen yanında, otistik öğrencilerden oluşan mehter takımı karşıladı. Mehter takımının gösterisini izleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, ardından eşi Sare Davutoğlu'yla birlikte halkı selamladı. 'Davutoğlu Ahmet Hoca, bir bilge adam' seçim şarkısıyla vatandaşları selamlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından önce, beraberindeki bakan, milletvekilleri ve adayları tanıtıldı.

Ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve İzmir milletvekili Adayı Binali Yıldırım, konuştu. Yıldırım, "9 günümüz var. Tekrar sandığa gidiyoruz burada tekrar tarih yazacak mıyız? Gençler evelallah sizler varken, bizler dik duracağız ama diklenmeyeceğiz. Sayın başbakanım, Bergama ve İzmir'in 30 ilçesi sizleri bağrına basıyor" dedi.

AL BAYRAĞI YÜKSELTMEK İÇİN VARIZ

Gecikmeli olarak kürsüye çıkan Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasına, "Medeniyetin beşiği Bergama'nın yiğit insanları sizleri sevgiyle selamlıyorum" sözleriyle başladı. Davutoğlu, gece yarısına doğru miting saatinde ciddi bir yağış olacağı haberinin kendilerine geldiğini anlattı, "Ne yapalım biz söz verdik mi, Bergama'ya gideriz dedim. Bergamalılar da söz verdi mi gelir dedik. Sizler bu meydana çıktığınız zaman bu meydan titrer. Hz Hüseyin zalimlere karşı dim dik durduğu günü yaşıyoruz, onun gibi bir milim sapmayız. Allah Kerbela şehitlerine rahmet eylesin. Türkiye'nin ovalarında, dağlarında bu vatan için şehit olanlar Allah rahmete eylesin. Bergama'ya girdiğim zaman Bergamılı şehit yiğit Ahmet'in kızıyla görüştüm. Yiğit Ahmetler olduğu sürece kimsenin sırtı yere düşmez. Yiğit İzmirliler, aziz İzmirliler, bu ses Ege'de İzmir'de, Bergama'da nasıl arşa yükselmişse Van'da da Şanlurfada'da her yerde yükseldi. Biz ülkemizin her santiminde al bayrağı yükseltmek için varız. Biz al bayrağı dünyanın her yerinde en yükseğe yükseltmek için varız" dedi.

HASAN TAHSİN RUHU VAR

"Birileri terörle uğraşıyor" diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Ama biz hem terörle mücadele ediyoruz, hem de 15 gün içinde üç büyük proje ile dünyayı titreten üç proje ile yolumuza devam ediyoruz. Bir ana vatandan yavru vatana su, deniz üstünden, yavru vatana ulaşıyor. Dünya tarihine ulaşacak bir proje. Kıbrıs'ta su ihtiyacı varken su bize haram dedik. Onlara su gönderdik. İşte cumhuriyetçilik, milliyetçilik bu. Yine geçen hafta, uydumuzu dost ülke Kazakistan'dan 4 B Türk uydusunu gönderdik. İstanbul'da dünyanın en büyü havalimanın yapma imkanını bulduk. Bizim ufkumuz dünyayı geçer. Bunu Bergama'dan medeniyetin ilk kurulduğu yerden söylüyorum. Biz muhabbete gelmişiz, kardeş kardeşe bir kılmaya gelmişiz" dedi. Bu sırada kendisine "dik dur eğilme bu vatan seninle" diye bağıran vatandaşlara karşı Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizde Hasan Tahsin bilinci var, hiç eğilmedik hiç eğilmeyiz Allahın izniyle" dedi.

HER TÜRLÜ BASKIYI KALDIRDIK

İzmir insanını sıcak olduğunu, gönlünün zengin olduğunu söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "20 ile gittim, bir tek İzmir'de ilçelere gitmeye karar verdim. 1 Kasım'da yeni bir demokrasi zaferi yazmaya var mısınız? 2002 yılında sonra bambaşka bir Türkiye oldu. Krizden sonra, kaos gitti güven istikrar geldi. Karamsarlığın yerini güven aldı. Farklı hayat biçimlerine saygı geldi. Her türlü baskıyı kaldırdık. Türkiye'yi uçurumun kenarından alıp güven ve istikrara kavuşturduk. 'Türkiye IMF'den kurtulmaz' dediler, kurtuldu. 'Tankını yapamaz' dediler Atlay tankını yaptık mı? 'Uçak yapamaz dediler' yaptık mı? Kendi uydumuzu uzaya gönderiyoruz. Uğruna canımızı vereceğimiz büyük Türkiye bu. Türkiye'yi layık olduğu şekilde, dünyanın en büyük güçleri arasına sokacağız" dedi.

GÜCÜMÜZÜ KESMEYE ÇALIŞIYORLAR

"Gücümüzü kesmeye budamaya çalışıyorlar" diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kardeşi kardeşe, kırdırmaya çalışıyorlar. İşte onlar milli birlik, milli irade demeye hazır mıyız? (vatandaşlardan gelen sloganlara üzerine) Türk, Kürt kardeştir, bu hainler kalleştir."

MUHALEFET PARTİLERİNİ ELEŞTİRDİ

Muhalefet partisi liderlerini de sert bir dille eleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, "7 Haziran'dan sonra millet uzlaşın dedi. Açık ara birinci çıkan partiyi, dışlamaya çalıştılar. Bir araya geldiler mi? Ne CHP, ne MHP, ne de sırtını kandile dayayan partinin bu millete hayrı olmaz" dedi

Terör konusundaki tavırlarının da net olduğunu vurgulayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizim terör konusundaki tavrımızı ilk gün ne ise, bugünde odur. Terör, insanlık suçudur. Vahşiliktir. DAİŞ, PKK, DHKP C'yi de hepsini lanetleriz. Hiç kimse mücadelemizden geri döneceğimizi düşünmesin. Özgürlüklerden taviz vermeyiz ama terör için verdiğimiz mücadelemizde de bir an olsun sapmayacağız. Bizde, kimseyi kimliğinden, fikriyatından dolayı kınamak yoktur. Bölmek, parçalamak, şiddeti körüklemek için değil. Kardeşlik, barış için siyaset yapan Ak Parti kadrolarının yanında mısınız? Bizim siyasetimizin amacı insana millete hizmettir" dedi.

ŞEHİT KIZINI, KÜRSÜYE ÇIKARDI

Konuşmasının son bölümünde, sağanak yağmur altında İzmir'e yatırımlarını anlatan Başbakan Ahmet Davutoğlu, kürsüye çıkan bir Roman kadınını konuşturdu. Ardından da Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'da geçen Ağustos ayında şehit olan polis memuru Ahmet Gılıç'ın kızı Ecem Gılıç'ı da kürsüye çıkardı onların kendilerine emanet olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Davutoğlu'ndan yine şehit çocuğu istismarı!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete