Selvi Kılıçdaroğlu: Türkiye seçim yorgunu

Selvi Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin beş senedir neredeyse her sene bir seçim gördüğünü söyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, 7 Haziran seçimlerinin ardından koalisyonun bir zorunluluk olduğunu belirterek, “Çıkan sonuca göre, ‘milli irade’ deniliyor, ne derseniz deyin çıkan sonuç buydu. ‘3 parti bir araya gelemiyorsa 2 parti bir araya gelsin’ denildi. Ama sonuç olarak olmadı. Ama bence ilk etapta belli olmuştu, bu benim fikrim tabii. Oyalandığı filan diye basına yansıdı. İstemeyenler vardı, her iki partiden istemeyen vardı ama esas büyük gücü elinde bulunduran istemedi, istemeyince zorla bir şey olmuyor. Bu seçimden de 4 parti olunca ne olacak? Hep birlikte göreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Selvi Kılıçdaroğlu, CHP’nin Elazığ birinci sıra milletvekili Fatih Gürsul ile birlikte Fırat TV’de yayımlanan bir televizyon programına katılarak soruları cevaplandırdı. Kendisinin Elazığ’a gelişinde vatandaşların kendisini çok güzel bir şekilde karşıladığını belirten Kılıçdaroğlu, “Karşılayan vatandaşlar sayesinde sıcak bir hava oldu” dedi.

'BU SÜRECE ALIŞIĞIM BENİM İÇİN ÇOK ŞEY DEĞİŞMEDİ'

Kemal Kılıçdaroğlu’nun gençliğini Elazığ’da geçirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Güzel anıları vardır. Burada beraber yaşadığı kişileri de çok seviyormuş. Elazığ’dan ne zaman bahsetse hep mutlu oluyor” ifadelerini kullandı.

Elazığ’a Keban Barajı’nın yapılmasının ardından burada havanın da değiştiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, buraya yaptığı bir ziyarette, çok güzel meyveler yetiştiğini gördüğünü anlattı.

Seçim çalışmaları nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu ile çok sık görüşemediklerini kaydeden Selvi Kılıçdaroğlu, “Eşimin bütün çalışama hayatı çok yoğun geçti ama. Sadece siyasetle değil. Genel müdürlüğü döneminde de öyleydi. Ben alışığım o yüzden hayatımda çok fazla şey değişmedi. Bu sürece alışığım” dedi.

CHP’nin mitinglerine fırsat buldukça katıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, miting programı uygun oldukça mitinglere katılmak istediğini belirtti.

'GENEL BAŞKANIMIZIN EVİNDE SELVİ HANIM ÇAY VERİR'

Milletvekili adayı Gürsul, Selvi Kılıçdaroğlu’na mahcubiyeti olduğunu söyleyerek, “Genel Başkanımızın çok yoğun bir hayatı var. Sürekli görüşmeler, ziyaretler. Tam Genel Başkanımız evine dinlenmeye gideceğinde, Selvi Hanım’ı rahatsız ettiğimiz oluyor. Gece 11’de-2’de beni tabi en etkileyen şey şu oldu, ben Genel Başkanımızın evine gidince, servisi hizmetçi yapacak diye düşünüyordum ama o kadar mütevazıydı ki Selvi Hanım bize çayları veriyor. Emin olun çok mahcup oluyoruz. Bir siyasi parti genel başkanının eşinin çay ikram etmesi, su getirmesi… Selvi Hanım da Genel Başkanımız gibi çok mütevazı, gerçekten Türkiye için Genel Başkanımızın ailesi bir şans, bir örnek aile. Gittiğimiz zaman bir hizmetçi bize sunum yapmıyor, normal bizim evimizde ne varsa Genel Başkanımızın evi de o şekilde” diye konuştu.

'CHP VE ÜLKE ADINA DAHA GÜZEL BİR SONUÇ BEKLİYORUM'

Kemal Kılıçdaroğlu’nun iyi bir baba olduğunu fakat işi nedeniyle yeterince zaman ayırmadığını kaydeden Selvi Kılıçdaroğlu, “Çocuklarla zaman geçirmek önemli ama. Hafta sonu olsun, yarım saat bir saat zaman geçirmek önemli” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin 5 senedir neredeyse her sene bir seçim gördüğünü ve seçim yorgunu olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Genel olarak, ‘heyecan yok’ deniyor. İnsanlar yoruldular. İnsanlar oy vereceği partiyi kafasında bitirmiş gibi ama oylarını kesinlikle kullansınlar. Tabi ben doğal olarak CHP açısında daha güzel bir sonuç bekliyorum, hem CHP açısında hem ülke açısından. Bundan daha önemlisi partiden çok ülke, ülkenin iç huzuru. Bir huzura ihtiyacımız var. Bir dostluğa, konuşmaya ihtiyacımız var. Her şeyden önce barışa, içimizde bir barış olacak ki bir birimize o barışı getireceğiz, kenetleneceğiz. İçerimiz öyle olursa dışarıdakileri hallederiz” ifadelerini kullandı.

'İSTEMEYİNCE ZORLA BİR ŞEY OLMUYOR'

7 Haziran seçimlerinin ardından yapılan koalisyon görüşmeleri hakkında da değerlendirmesi sorulan Kılıçdaroğlu, “Koalisyon kiminle olabilirdi? 3 kişinin birisinin dışardan desteklediği şeye birisi sıcak bakmadı. Burada şu parti bu parti olayı da değil. Sonraki şeylerde, ‘CHP olarak ille de biz koalisyonu yapalım edelim’ denilmedi. O bir zorluktu, insanlar böyle bir sonuç çıktı, çıkan sonuca göre, ‘milli irade’ deniliyor, ne derseniz deyin çıkan sonuç buydu 3 parti bir araya gelemiyorsa 2 parti bir araya gelsin denildi. Ama sonuç olarak olmadı. Ama bence ilk etapta belli olmuştu, bu benim fikrim tabi. Oyalandığı filan diye basına yansıdı. İstemeyenler vardı, her iki partiden istemeyen vardı ama esas büyük gücü elinde bulunduran istemedi, istemeyince zorla bir şey olmuyor. Bu seçimden de 4 parti olunca ne olacak? Hep birlikte göreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Tunceli’de CHP’nin hiç milletvekili çıkaramamasına üzüldüklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Tunceli hep farklı bir şey göstermiştir. Ondan önce 2 tane CHP’ye verdi. 1 HDP, 1 CHP’ye verdi. Tunceli HDP konusunda özel olarak hassasiyeti vardı, barajı aşaması konusunda. O da konuşuluyordu, insanların tercihi tabi” diye konuştu. 

    :

    :

    :

    :

    "Selvi Kılıçdaroğlu: Türkiye seçim yorgunu" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete