Hukukçular: Medyaya el koymanın darbeden farkı ne?

İpek Medya Grubu’na kayyum atanmasının ardından grubun televizyon kanallarına polis zoruyla girilerek rejiye müdahale edilmesi, Türkiye’de uzun süredir görülmeyen manzaralara neden oldu.
Medyaya el koymanın darbeden farkı ne? Hukukçular anlattı

Kenan Evren bile bunları düşünemezdi

“DARBECİ EVREN BİLE BUNLARI DÜŞÜNEMEZDİ

”İstanbul Barosu’nun eski eski başkanlarından Av. Turgut Kazan, İpek Medya Grubu’na yönelik yapılan operasyona ilişkin “Darbeci Kenan Evren’in bile düşünemeyeceği yol ve yöntemleri kullanıyorlar. 12 Eylül darbesinde sıkıyönetim uygulanıyor, yayınlar yasaklanıyordu. Ancak şimdi ele geçirme, teslim alma sahiplenme adımları atılıyor” dedi. “Herkesi teslim almak istiyorlar” diyen Av. Kazan “Bunu, kimi zaman TMSF eli ile yaptılar. Vergi kararları ile cezalandırma yoluna gittiler. Bugün ise bunlar yapılıyor” şeklinde konuştu.

HEPSİNİ YOKETME ADIMLARI ATILIYOR

Av. Kazan açıklamasında ayrıca, bugün yaşanan sürecin başında 12 Eylül 2010’da yapılan referandumun yer aldığına da dikkat çekti. Av. Kazan, anılan referandumda, Fethullah Gülen’in, “Mezardaki ölüler bile oy kullansın” çağrısı yaptığını hatırlattı. Av. Kazan “Bugün yaşananlar, birlikte (Ak Parti-Gülen Cemaati) başlattıkları bir sürecin sonu.

Hukukla oynanmamalı. Hukukla oynanırsa böyle olur. Bu yaşanılanlar Türkiye için büyük bir tehlikedir. Saray’a, Erdoğan’a, Davutoğlu’na kim karşı geliyorsa hepsini yok etme adımları atılıyor. Herkes duyarlı olmalı."

HALKIN HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜ ENGELLENMEMELİ

Av. Fikret İlkiz ise, son yaşananlara ilişkin “Keşke yaşanmasaydı, keşke olmasaydı” diyerek şunları kaydetti: “Hukuk yolu ile halkın haber alma özgürlüğü engellenmemeli. Her olağanüstü dönem, halkın haber alma hak ve özgürlüğünü sınırlandırılmamalı. Kanun da hukuka uygun olmamalı.

Ortada bir soruşturma var. Bu soruşturma çok çok kısa sürede tamamlanmamalı. Hukuku ortan kaldırıldı. Bakın, Türkiye’de sulh ceza hâkimlikleri sistemi çok tartışılmalı.

Kaynak: Dinçer Gökçe | Hürriyet

    :

    :

    :

    :

    "Hukukçular: Medyaya el koymanın darbeden farkı ne?" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete