"Yesinler onun adamlığını!"

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, “Öleceksek adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız“ çıkışını yapan Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na “Yesinler onun adamlığını” diye tepki gösterdi.
Hacıosmanoğlu’nun kadını eşit görmeyen zihniyetin ete kemiğe bürünmüş hali olduğunu söyleyen Nazlıaka,“Öleceksek adam gibi ölelim, kadın gibi yaşamayacağız, diyor. Sanki Türkiye’de kadınların yaşam hakkı varmış gibi” dedi.

Trabzonspor Başkanı’na tepki gösterirken ‘Yeşil Yol‘ eylemlerinde jandarmaların karşısındaki dik duruşuyla sembolleşen ‘Havva Ana‘yı hatırlatan CHP’li vekil, “Aşağıladığı, yürekli kadınlara kurban olsun. Karadeniz insanı, Trabzonspor Başkanı gibi zavallı bir erkek olacağına Havva Ana gibi yürekli bir kadın olmayı tercih eder. Keşke bir kadın gibi mert olmayı bilse. Bu Ortaçağ zihniyeti sporu siyasete malzeme eden birilerini putlaştıran zat, acaba adamlıktan ne anlıyor” diye sordu.

KADINLARIN TIRNAĞI BİLE OLAMAZ

Hacıosmanoğlu’nun ‘adamlık‘tan anladığının sadece tehdit ve aşağılama olduğunu söyleyen Nazlıaka, “Yesinler onun adamlığını. Kendisi bir kadın gibi yaşayacak ne erdeme ne de onura sahip. Kadınların tırnağı bile olamaz. Kadına yönelik şiddet bu karanlık kafalar nedeniyle artıyor. Ben kendisinin eşine de dostluk ve dayanışmayla selamlıyorum. Onu da tüm kadınlardan özür dilemeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: diken.com

    :

    :

    :

    :

    ""Yesinler onun adamlığını!"" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete