​Bülent Arınç’tan olay Bahçeli eleştirisi

Arınç'tan Bahçeli'ye eleştiri: Zaten her şeye hayır dedi evet diyemediği için de bekar kaldı.
Manisa’da AKP’nin seçim çalışmaları kapsamında işadamları tarafından düzenlenen yemeğe katılan eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirdi. Arınç, Bahçeli için “Eski model arabalara bindikçe sabit şeylere takılıp kalıyor. Geçende esprisini yapıyor arkadaşlar.  ‘Zaten her şeye hayır dedi evet diyemediği için de bekar kaldı’ ya diyor. Masaya otursa evet demek zorunda kalacak. Ben onların yalancısıyım” dedi.

Bülent Arınç, Manisa’da işadamları tarafından organize edilen akşam yemeğine katıldı. Yemeği düzenleyen işadamlarından Halis Teker, AKP’ye destek verdiklerini belirterek, bundan sonra da destek vereceklerini söyledi. Programda işadamlarına seslenen Bülent Arınç, koalisyon dönemlerini anlatıp, Türkiye’ye koalisyonların çok şey kaybettirdiğini söyledi. Dünyada koalisyon hükümeti kuranların birbirleriyle anlaştığını ancak Türkiye’de böyle olmadığını belirten Arınç, Türkiye’de koalisyonda bakanlık hesapları yapıldığını dile getirdi.

“ADAM KAYIRMIŞ OLABİLİRİZ”

Türkiye’de tek başına iktidar olan hükümetin olması gerektiğini dile getiren Arınç, herkesin 7 Haziran’dan tecrübe etmesini istedi. AK Parti’nin 300 milletvekili alması gerektiğini kaydeden Arınç, AK Parti’nin hatalarının farkına vardığını söyleyip, ilginç açıklamalarda bulundu. Arınç, “Üç seçimde yüzde 50′ye kadar oy aldın da 7 Haziran’da bu millet sana niye az oy verdi. Benim de kabahatlerim var. Malzemesi insan olan bir hükümetim var. İçimizde peygamber yok. Ne olacak peki. Biz de hata yapabiliriz, yanlış yapabiliriz, tepeden bakmış, adam kayırmış olabiliriz. Sen bana bunu söyledin, kulağımı çektim ben seni anladım. Hatamız çok. Hatasız kul olur mu? Bak ben hatamı anladım. Sen bana ne söylersen kabulümdür. Ben millete kızamam ki. Yüzde 50′yi veren daha sonra vermezse kendimde kabahat ararım. Ayağımız sağlam  basacağım. Daha çok millete hizmet edeceğim. Ben yere düşmedim, kapaklanmadım, sadece sendeledim. Beni kendime getirdin Allah razı olsun. Hafif sendelemeler oldu, millet bizi kendimize getirdi. Öbürlerinin hiç kendine geleceği yok” diye konuştu.

“MASAYA OTURSA EVET DEMEK ZORUNDA KALACAK”

Arınç, konuşmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hayır sözlerini de eleştirdi. Bahçeli’nin hep hayır dediğini söyleyen Arınç, “Geçende ‘hayırda hayır vardır’ dedi. Türkçeyi iyi bilmek lazım. Hayır vardır, hayır vardır. Hayır yapılan iyi işlerdir. Hayrın karşılığı şerdir. İyiliğin karşılığı kötülüktür. Bir de evet’in karşılığı hayır vardır. Aradaki farkı bilmiyor, eski model arabalara bindikçe sabit şeylere takılıp kalıyor. Geçende esprisini yapıyor arkadaşlar. Zaten her şeye hayır dedi evet diyemediği için de bekar kaldı ya diyor, masaya otursa evet demek zorunda kalacak. Hoşgörülü bir insan olduğu söyleniyor. Buradan da selamlarımı gönderiyorum kendisine. Ama yıllarca evet diyemediği için bekar kalmış olduğunu söylüyorlar. Ben onların yalancısıyım” dedi.

MHP,CHP ve HDP’yi eleştiren Arınç, bu partilerin tek başına iktidar olamayacağını savunarak, AKPa’nin hatasını anladığını söyleyip, bir daha oy istedi. Arınç, “Herkes hatasını günahını anladı. Bu sefer yine AK Parti deyin de. 4 yıl sonra beğenmezseniz bir daha kuvvetli vurur yere kapaklandırırsınız” diye konuştu. 

Kaynak: DHA
  • SEVGİ KAFALI
    EDEP SEVGİ KAFALI - 30 Ekim 2015 EDEBE DAVET..EDEP YAHU,EDEP YAHU.
  • Şükrü Timur
    Güler misin, Ağlar mısın!? Şükrü Timur - 30 Ekim 2015 Sen, kime evet dedin de ne oldu? İnsanlar çoluk çocuğundan oldu! Tayyip'in çıktı, bana 400 milletvekili verseydiniz.. Kimse ölmezdi diye masal okudu!! Utanmaz, arlanmaz, sıkılmaz adamcıklar!!

:

:

:

:

"​Bülent Arınç’tan olay Bahçeli eleştirisi" hakkında Tweetler

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

KARŞI VİDEO
https://twitter.com/KarsiGazete