Eski Cemaatçi ‘karartma’dan memnun

Bir zamanlar Cemaat’in önde gelen yazarları arasında yer alan Hüseyin Gülerce’yi memnun etti.
Fethullah Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen İpek Koza Grubu’na ait televizyon ve gazetelerin susturulması birçok yandaş yazar tarafından‘görmezden’ gelinirken bir zamanlar Cemaat’in önde gelen yazarları arasında yer alan Hüseyin Gülerce’yi memnun etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a aşkını ilan etmesiyle gündeme gelen Ethem Sancak’ın gazetesi Star’da yazar Gülerce, Gülen ve Doğan medyasının iktidarı devirmeye çalıştığını savundu.

DESTEK VERENLER PİŞMAN OLMAYACAK MI?

Gülerce ‘Onlar medya değil savaş aleti’ başlıklı bugünkü yazısında Gülen cemaatiyle ilgili ‘yasa dışı dinleme yapıldığı, sınavlarda kopya çekildiği, Ergenekon – Balyoz davasında kumpas kurulduğu’ iddialarını hatırlatarak, “Eğer masumsa Gülen cemaatine sahip çıkabilirsiniz… Ama bu iddialar ciddi bugün sırf oy endişesi ile bu yapıya destek verenler de yarın pişman olmayacak mı?” diye yazdı.

‘İKTİDARIN DEVRİLMESİ İÇİN ÇIRPINIYOR’

Yazısında “Devlete savaş açanların gazete ve televizyonları medya organı değil, savaş aletidir” değerlendirmesini yapan Gülerce, şöyle devam etti:“Ama şu anda Doğan ve Gülen medyası, gazetecilik mesleğinin gereğini yapmıyor. Eleştirmiyor, düşmanlık yapıyorlar. Medya özgürlüğüne sahip çıkma gösterileri, sadece algı operasyonlarının bir yüzüdür. Doğan ve Gülen medyası, iktidara muhalif duruş sergilemiyor, iktidarın ne pahasına olursa olsun devrilmesi için çırpınıyor. Üç beş gazete, televizyon patronu geçmişte olduğu gibi hükümet yıkıp hükümet kuramaz. Bir dini cemaat, Türkiye’yi parmağında oynatamaz.”

Kaynak: diken.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Eski Cemaatçi ‘karartma’dan memnun" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete