Demirtaş: "Özgürlüğüne düşkün bir kadın gibi yaşamayı tercih ederiz"

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun kadınlar hakkındaki cinsiyetçi sözlerine yanıt veren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Biz senin gibi yaşayacağımıza özgürlüğüne düşkün bir kadın gibi yaşayıp ölmeyi tercih ederiz” dedi.
Gaziantepspor ile 2-2 berabere kaldıkları maçın ardından hakemleri rehin alan ve bu kişileri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘ricasıyla‘ serbest bırakan Hacıosmanoğlu, bir de “Bizi kadın gibi yaşatmaya da kimsenin gücü yetmez” demişti.

Trabzonspor Kulübü Başkanı’nın bu çıkışına İstanbul Tabip Odası’nda düzenlenen ‘92. yılında Cumhuriyet ve Demokrasi‘ başlıklı panelde yanıt veren Demirtaş, “Böyle bir suçu siz işlerseniz, başınıza ne gelmezdi? Bu hakemlerin alıkonmasına müdahale edecek bir savcı yok mu? Hakemler rehin alınmış, dışarı çıkışlarına izin verilmemiş, ülkenin Cumhurbaşkanı ‘Siz nasıl o hakemleri orada tutarsınız diyemiyor’, ülkenin cumhurbaşkanı hukuktan yana değil, suçludan yana tavır alıyor” diyerek eleştirdi.

Hacıosmanoğlu’nın cinsiyetçi sözlerini de ‘iğrenç‘ diye niteleyen HDP Eş Genel Başkanı, “Hiç kimse bu adama itiraz etmiyor. Eşi, kızı çıksın etsin. Biz de diyoruz ki, biz senin gibi yaşayacağımıza özgürlüğüne düşkün bir kadın gibi yaşayıp ölmeyi tercih ederiz” dedi.

Kaynak: diken.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Demirtaş: "Özgürlüğüne düşkün bir kadın gibi yaşamayı tercih ederiz"" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete