Mustafa Destici'den Arınç'a: Konuşsana ağabeyciğim

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Zonguldak mitinginde Bülent Arınç'a seslendi.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Zonguldak'ta partisince düzenlenen mitingde konuştu. BBP ve SP teşkilatlarının bulunduğu Cumhuriyet Caddesi'ndeki mitingde Destici'nin arkasına SP bayraklarının görünmemesi için branda çekildi. 

AKP'nin 13 yıldır iktidar olduğunu hatırlatan Destici, şöyle dedi:

"Eğer ciddi, kararlı, topyekün bir mücadele sergileseydi 13 kere bitirebilirdi terörü. Bitirmedi. Bitirmek bir tarafa dursun, muhatap aldığı bütün Kürt kardeşlerimizin yerine onu muhatap aldı, pazarlık masasına oturdu, müzakere etti. Hem meşrulaştırdı hem güçlendirdi hem de daha ağır silahlarla silahlanmasına sebep oldu. PKK şu anda Güneydoğu'da askerimizi, polisimizi şehit ediyorsa, ülkemizin belli noktalarında Türk bayrağı yerine PKK paçavraları 'bayrak' diye dalgalanıyorsa bunun vebali sadece ve sadece AKP iktidarıdır.

Sırf oy hesabıyla, sırf iktidarda kalabilmek için bütün Kürt kardeşlerimizi, devlet adına mücadele eden korucuları, milletin yanında duran aşiretleri bir kenara ittiler. PKK'yı muhatap aldılar ve onunla pazarlığa oturdular. Ama maalesef evdeki hesap çarşıya uymadı. Oy artırmayı beklerken 7 Haziran'da oyun düştüğünü gördü. İktidarı da kaybetti. Evdeki bulgurdan da oldu. Bu sefer PKK'ya, 'Bundan sonra çözüm sürecinin filmini çekersiniz' dedi. Yani çözüm sürecini millet için, Türkiye için değil kendisi iktidarda kalmak için yaptığını seçimden sonra itiraf etti."

Bülent Arınç'ın çıkıp arada bir konuştuktan sonra geri çekildiğini belirten Destici, "Tam konuşamıyor. Tam konuşsa her şeyi açıklayacak. Aslında ondan da beklenen bu. Sen siyasette her makama gelmişsin, yaşın da maşallah var. Siyasetin duayeni noktasındasın, konuşsana kardeşim. Konuşsana sevgili ağabeyciğim. Niye konuşmuyorsun? Konuş da milletin hakkı daha fazla yenmesin. Devlet daha çok zarar görmesin. Siz demiyor musunuz 'yanlışın karşısında susan dilsiz şeytandır' diye. Ne oldu? Dilleriniz mi kurudu? Kapalı kapılar arkasında, ekranlar arkasında konuştuklarınızı niye çıkıp meydanlarda konuşmuyorsunuz? Daha hangi beklenti içerisindesiniz. Neyi bekliyorsunuz" diye konuştu.

Kaynak: DHA
 

    :

    :

    :

    :

    "Mustafa Destici'den Arınç'a: Konuşsana ağabeyciğim" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete