MHP'li Kilci AKP'ye yeni sıfatlar ekledi

MHP Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci: "AKP'nin 'çıraklık, 'kalfalık' ve 'ustalık' safsatasına, 'kayyumculuk' ve 'karartmacılık' sıfatlarını da ekledi."
MHP Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci, Bugün TV, Kanaltürk TV ile Millet ve Bugün gazetelerine polisin girmesi ve yönetimlerine kayyum atanmasını eleştirdi. Kilci, ''Bir vatandaş olarak bu yapılan haksızlığa isyan ediyorum'' dedi.

MHP'li Kilci, Türkiye'de siyasi bir olayın yaşandığını, Bugün TV ve Kanaltürk TV yayınlarının karartılmasının, tarihe kara bir leke olarak geçeceğini, Cumhuriyet tarihinde darbe dönemlerinde bile yapılmamış bu utanç verici bu uygulamanın, tamamen siyasi bir linçin sonucu olduğunu söyledi.

MHP'li Kilci, "Anayasa'nın 30'uncu maddesi gayet açıktır ve tartışmaya meydan bırakmamaktadır. AKP'nin 'çıraklık, 'kalfalık' ve 'ustalık' safsatasına, 'kayyumculuk' ve 'karartmacılık' sıfatlarını da eklemiş olması, çok düşündürücüdür. Bunların, toplumumuz tarafından kabul edilmemesi gerekir" ifadelerini kullandı. Kendisinin kayyumu çok iyi bildiğini, geçmişte kayyumla çalıştığını vurgulayan Kilci, şunları kaydetti:

"Bu siyasi bir linçtir. Bu olay, Türkiye'de herkesin başına gelebilir. 'Eğer bizden değilseniz, sizin yaşam hakkınız yok' denilmektedir. Basın hürdür, hür olmalıdır, insanlara doğru haberi ulaştırmalıdır. Siyasi olaydan dolayı, böyle 2 televizyonla, 3 gazete ve bir radyonun kayyumlar tarafından yönetiliyor olması ve onların karartılması gerçekten düşündürücüdür. Bu kendinden olmayanların, diğer basın yayın organlarını kastederek söylüyorum, onların da her an başlarına gelebilir. Türkiye bu olmamalıdır. Özgürlükler ülkesi olmalıdır Türkiye. Herkes düşündüğünü çok rahat söyleyebilmelidir. Bölücü ve yıkıcı unsurların dışında çok rahat bir biçimde haber alma hürriyetinin devam etmesi gerekir. Ama maalesef Türkiye'de son yıllarda gördüğümüz diktatörlerin neler yapabileceğinin çok açık örneklerinden, göstergelerinden biri de budur. Halkımızın bunlara da çok dikkat etmesi ve haykırması, ses vermesi lazım. Ben buradan bir vatandaş olarak bu yapılan haksızlığa isyan ediyorum."

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "MHP'li Kilci AKP'ye yeni sıfatlar ekledi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete