close

Kılıçdaroğlu yağmur altında binlere seslendi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya Emeksiz Meydanı'nda konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ecevit’in geleneğinden geldiğini belirterek, "Rahmetli Ecevit derdi ki ‘ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen’ derdi. Aynısını söylüyorum, ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen" dedi. Ülkeye huzur getireceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Her ile huzur getireceğim, her sofraya bereket getireceğim, hiç kimseyi ötekileştirmeden 78 milyon yurttaşımı kucaklayacağım" vaadinde bulundu.

-“YENİ BİR SİYASET ANLAYIŞI GETİRECEĞİM BU ÜLKEYE”-

Malatya Emeksiz Meydanı'nda konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, özetle şöyle dedi:

"Yeni bir siyaset anlayışı, halkçı bir siyaset anlayışı, ülkesini sevenlerin yola çıktığı bir siyaset anlayışını getireceğim bu ülkeye.

Size sözüm söz; bu ülkeye barışı, bu ülkeye huzuru, bu ülkeye kardeşliği getireceğim.

-GENÇLERE SESLENDİ-

Aramızda çok sayıda genç var, genç arkadaşlarım sözüm size, CHP iktidarında gençleri potansiyel suçlu olarak görmeyeceğiz, gençleri bu ülkenin geleceği ve umudu olarak göreceğiz. Size inanıyorum gençler. Bu ülkenin umudu sizsiniz, siz bizden daha iyi bu ülkeyi yöneteceksiniz, size inanıyorum, size güveniyorum.

-ANNELERE SESLENDİ-

Sevgili anneler… Çocuğunuzu sabah okula göndereceksiniz, çocuk akşam evine gelecek, tam gün eğitim alacak, beslenme çantası artık olmayacak. Çocuklarımız okulda öğretmenleriyle beraber öğle yemeklerini hiçbir ücret ödemeden yiyecekler.

-“HİÇBİR AİLENİN GELİRİ 720 LİRANIN ALTINDA OLMAYACAK”-

Size sözüm var anneler, 7 milyon hanede 22 milyon vatandaşımız yoksul, hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak.

-“BU ÜLKEDE YOKSULLUĞU TARİHE GÖMECEĞİM”-

Bu ülkede yoksulluğu tarihe gömeceğim. Hiçbir aile ben yoksulum diyemeyecektir.

7 Haziran’da sandığa gittik. Şimdi 1 Kasım’da bir daha gideceğiz. Vatandaşımız haklı olarak soruyor. Niye bir daha bizi sandığa gönderiyorsunuz? Bu sorunun cevabını vicdanınıza sorun.

-“SİZE SÖZÜM SÖZ, TERÖRÜ BİTİRECEĞİM BU ÜLKEDE”-

7 Haziran’dan önce bu ülkede terör yoktu. Neden birden bire terör hortladı. Hangi gerekçeyle hortladı. Fidan gibi evlatlarımız, çocuklarımız şehit olarak geliyorlar. Size sözüm söz, terörü bitireceğim bu ülkede, bu ülkeye huzuru getireceğim, hiçbir gencimizi annesi askere gönderirken gözü arkada kalmayacak. Onlar beceremediler, inşallah biz yapacağız.

-“BEN RAHMETLİ ECEVİT’İN GELENEĞİNDEN GELİYORUM”-

Bir şeyi daha unutmayın, ben rahmetli Ecevit’in geleneğinden geliyorum, rahmetli Ecevit derdi ki ‘ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen’ derdi. Aynısını söylüyorum, ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen.

-EMEKLİYE İKRAMİYE SÖZÜ-

Emekliye Ramazan ve Kurban bayramında birer maaş ikramiye vereceğiz.

Taşeron işçiliği kaldıracağız.
Asgari ücreti 1500 lira yapacağız.
Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak.

-“İBADET ALLAH İÇİN YAPILIR”-

Etnik kimlik üzerinden siyaset yapmıyoruz, yapanları da kınıyoruz, din üzerinden siyaset yapmıyoruz, yapanları da kınıyoruz, ibadet siyaset için yapılmaz, ibadet Allah için yapılır.

-‘CİDDİ BİR YÖNETİM BOŞLUĞU VAR TÜRKİYE’DE’-

Düne kadar diyorlardı ki emekliye iki maaş ikramiyeyi nasıl vereceksin, şimdi onlar da diyorlar ki biz de vereceğiz, 13 yıldır senin aklına neden gelmedi de, şimdi geliyor. Çünkü devleti yönetmesini bilmiyorlar. Ciddi bir yönetim boşluğu var Türkiye’de. 1 Kasım’da sandığa gideceğiz, düşünerek gideceğiz, ülkenin daha iyi yönetilmesi lazım, daha güzel yönetilmesi lazım, biz Türkiye’yi adaletle yöneteceğiz, hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, 78 milyon yurttaşı oy versin vermesin kucaklayacağız, bu güzel ülkede bayrağımızın altında onurumuzla ve gururumuzla yaşayacağız.

-“DAVUTOĞLU SARAY İÇİN ÇALIŞIR, KILIÇDAROĞLU HALK İÇİN ÇALIŞIR”-

Ama bir şeyi sakın unutmayın, Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır.

1 Kasım’da sandığa gidiyoruz, oyumuzu kullanıyoruz ve unutmuyoruz, Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. İşçi için, memur için, esnaf için, köylü için, sanayici için, herkes için çalışır, herkes kazanır CHP iktidarında, sadece ve sadece hortumcular kaybeder.

Sizin için çalışacağım, sizin için alın teri dökeceğim, dökeceğim her alın teri size helal olsun diyeceğim.” 

    :

    :

    :

    :

    "Kılıçdaroğlu yağmur altında binlere seslendi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete