Filistin’den Suriye’ye paraşütle geçti

İsrail, dün 23 yaşındaki Filistinli bir gencin, yamaç paraşütüyle Golan Tepeleri'ni aşarak Suriye tarafına geçtiğini açıkladı.
İsrail medyasında yer alan habere göre, yetkililer Filistinli gencin IŞİD’e ya da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a karşı savaşan muhaliflere katılmak üzere Suriye tarafına geçtiğini düşünüyor.

Dün akşam saatlerinde İsrailli nöbetçilerin durumu fark etmesinin ardından bölgeye hava araçları gönderildiği bildirildi.

Görgü tanıkları İsrail’e ait hava araçlarının kontrol amaçlı etrafta dolaştığını söylerken, İsrail’in konuyla ilgili haber yapılmasını sabaha kadar engellediği iddia edildi.



PLANLI BİR OLAY OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Moti Almoz, olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Tüm ayrıntıları bilmiyoruz. Fakat görünüşe bakılırsa, Jaljulia kasabasından 23 yaşındaki bir İsrailli Arap, isteyerek geçti ve oradan alındı. Orada bekleyenler var mıydı bilmiyoruz ama tahmin ediyoruz ki rüzgâr yönüne karşı kim böyle bir şey yaptıysa kasten yapmıştır” ifadelerini kullandı.

Bir başka Savunma Kuvvetleri yetkilisi ise, gencin niyetini kesin olarak bilmediklerini  ancak araştırdıklarını aktardı.

CNN’de belirtildiği üzere Golan, İsrail’in ilhakına rağmen, uluslararası çapta işgal edilmiş bölge olarak görülüyor. İsrail 41 bin kişinin yaşadığı bölgeyi Suriye’den 1967′deki İsrail-Arap savaşı sırasında almış ve ilhak etmişti.

    :

    :

    :

    :

    "Filistin’den Suriye’ye paraşütle geçti" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete