Demirtaş'tan gazetecilere 'ince' espri

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Diyarbakır'daki iş çevresiyle buluştu.
Demirtaş, "Özü itibariyle bir masa etrafında konuşamıyor olmak, müzakere edemiyor olmak. Sorunlarınızı siyasetle çözeceğinize olan inancın zayıflamış olması en temel sorunumuzdur. Mevzu anadilde eğitim, mevzu özerklik, siyasi, kültürel, ekonomik talepler mevzusundan çok önce güven problemidir. Zar zor sağladığımız, binbir güçle yarattığımız kısmi güven ortamında, Dolmabahçe mutabakatı ve sonrasında yaşanan gelişmelerle akabinde genel seçimdeki HDP'nin başarısıyla birlikte tuzla buz olmuştur" dedi.

ARKADAŞLAR KENDİNİZİ ÇOK YORMAYIN....

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Diyarbakır'da iş çevreleriyle buluştu. Liluz otelde düzenlenen buluşmaya katılanlar otel girişinde polis tarafından didik didik arandı. Geniş güvenlik önleminin alındığı toplantı Demirtaş'ın otele gelmesiyle başlandı. Toplantı öncesi katılımcıları tek tek selamlayan ve gazetecilerin hazırlanmasını bekleyen Selahattin Demirtaş,"Çokta kendinizi yormayın arkadaşlar, çoğunuzun televizyonu vermiyor zaten" diyerek espri yaptı.

Diyarbakır'ın iş çevreleri ve meslek örgütleriyle buluşmaktan mutluluk duyduğunu belirten Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş, bölgede çok sayıda ölüm, cenaze ve acıyla karşılaşmış bir toplumun bulunduğu belirterek şöyle konuştu: 

"En önemli başlığımız ve hassasiyetimiz çok doğaldır ki çatışmaların, savaşın durmasıdır. Hani denir ya ateş düştüğü yeri yakar. Bizler ateşin düştüğü yerde halen yangının içerisinde yaşayan, yaşamaya, nefes almaya çalışan insanlarız. Savaş, çatışma, ölüm denildiğinde savaştan kaynaklı acılar ve sonuçları denildiğinde İzmir, Kayseri, Samsun'da yaşayan yurttaşımız, arkadaşlarımız, kardeşlerimiz yeterince bunların sonuçlarını idrak edemiyor olabilir buda normaldir. 

Kaynajk: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Demirtaş'tan gazetecilere 'ince' espri" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete