Boynukalın'ın vahim itirafı delil oldu

Hürriyet gazetesine yönelik ilk saldıran grup arasında yer alan AKP İstanbul Milletvekili ve Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın’ın saldırıyla ilgili itirafları delil oluyor.
Hürriyet gazetesine yönelik ilk saldıran grup arasında yer alan AKP İstanbul Milletvekili ve Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın’ın saldırıyla ilgili itirafları, Boynukalın’la ilgili daha önce yapılan suç duyurusu dosyasına yeni delil olarak giriyor.

Doğan Holding Hukuk Direktörü Avukat Başak Doker Baylan, AK Partili Boynukalın’ın 19 Ekim Pazartesi günü Mersin’de AKP milletvekili adayı Lütfi Elvan ile AK Partili gençlerin bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmanın basına yansımasının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Hürriyet Gazetesi Doğan Medya Center Binası’na 6 Eylül 2015 tarihinde gerçekleştirilen saldırı esnasında ‘Basın Açıklaması’ adı altında yaptığı konuşmada saldırıyı öven, onaylayan ifadeler kullanan ve alenen hakaret eden Abdurrahim Boynukalın hakkında hakaret, tehdit, suçu ve suçluyu övme suç iddia ve isnadıyla tarafımızdan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunulmuştu.

Abdurrahim Boynukalın tarafından 19 Ekim 2015 tarihinde Mersin’de yapılan AK Parti toplantısında kullanılan; ‘Yüzde 52’lik oyla seçilen Mısır’da Mursi idamla yargılanıyor diyerek Cumhurbaşkanımızı tehdit etmeler, her gün kendisine diktatör demeler... Bu adamlar şöyle düşünüyorlardı, diyorlardı ki ‘Bu ülkenin Müslüman değerlerine, kendimiz dışındaki herkese çıkarız küfrederiz ve bize kimse dokunamaz.’ AK Parti gençliği bundan 3 hafta önce, bir ay önce o dokunulmazlığı kaldırmıştır arkadaşlar. Bu dokunulmazlığı kaldırmamızda bizim teşkilatlarımızdaki enerjiyi kendi arkamızda hissetmemiz rol oynamıştır. Allah sizden razı olsun’ ifadeleri, yapılan saldırının örgütlü ve programlı, önceden tasarlanarak uygulamaya konulan bir eylem olduğunu son derece açık ve net bir şekilde ortaya koymuştur. Boynukalın’ın ‘suç işlemeye alenen tahrik’ içeren bu ifadeleri tarafımızdan Savcılığa iletilecektir.”

 İFADE VERDİ

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Ankara’da 102 kişinin öldüğü bombalı saldırıya ilişkin 15 Ekim’de Hürriyet gazetesinin internet sitesinden yayımlanan bir haber dolayısıyla başlattığı soruşturma kapsamında Hürriyet gazetesi muhabiri Arda Akın, savcılıkta ifade verdi. Arda Akın imzasıyla yayımlanan haber nedeniyle Ankara Cumhuriyet Savcılığı, Hürriyet gazetesi hakkında ‘Gizliliği ihlal’ iddiasıyla soruşturma başlattı. Savcılık ayrıca soruşturma bilgilerini basına veren kamu görevlileri hakkında soruşturma açtı. Hürriyet muhabiri Arda Akın’ın, sözkonusu soruşturma kapsamında dün talimatla İstanbul’daki savcılıkta ifadesi alındı.

İHLAL GÖRÜLMEYEN BAŞKA PROGRAM

HÜRRİYET yazarı Ahmet Hakan’ın 14 Ekim’de yayınlanan Tarafsız Bölge programında, “PKK terör örgütü değildir” diyen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin sözleri nedeniyle RTÜK’ün CNNTürk için ihlal kararı vermediği haberleri basına yansımıştı. RTÜK kaynakları, ‘ihlal yoktur’ kararının, 14 Ekim’deki program için değil, 30 Eylül’deki program için alındığını bildirdiler.

RTÜK yetkilileri, önceki günkü toplantıda aynı içerikte iki ayrı programın dosyasının görüşüldüğünü, bilgilendirmenin bu programların karıştırılmasından kaynaklandığını belirterek, şunları kaydettiler: “Son toplantımızda, 30 Eylül tarihinde yayımlanan Altan Tan’ın söylediği ‘Gerilla da asker de benim kardeşimdir’ sözlerini söylediği dosya ele alındı. Bu yayında herhangi bir ihlal olmadığına karar verildi.” 

Kaynak: Hürriyet

    :

    :

    :

    :

    "Boynukalın'ın vahim itirafı delil oldu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete