​Acımızı yaşamamıza bile izin vermediler

Kuzeni er Recep Beycur’un cenaze töreninde “Cumhurbaşkanı bunu bilsin. Ben bunu bu yaşa getirene kadar ne çektim biliyor mu?
Allah’tan hiç mi korkmuyor? Bu genci buraya yatırdı” dediği için ayrı suçlamalardan 16 yıl hapis cezası talebiyle hakkında dava açılan Ömer Bulur “Acımızı yaşamamıza bile izin vermediler. Ben sözlerimin arkasındayım” dedi.

Siirt’in Şirvan-Pervari ilçeleri arasında 19 Ağustos’ta askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada yaşamını yitiren 8 askerden biri olan Er Recep Beycur’un kuzeni Ömer Bulur, Erzurum Hava Meydan Komutanlığında düzenlenen cenaze töreninde ölümlere tepki göstermişti. Ömer Bulur hakkında, cenaze törenindeki sözleri nedeniyle Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde “Örgüt propagandası yapmak”, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek”, “Halkı askerlikten soğutmak” suçlarından 16 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

BİR YAKININI DAHA KAYBETTİ

Kardeş kanının akmaması için tepkisini dile getirdiğini belirten Bulur, bu sözlerinin hemen ardından bu kez de 4 Eylül’de Dersim’de kent meydanında çıkan çatışmada akrabası olan HPG’li Rıdvan İpek’in yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, savaşın bir an önce son bulması gerektiğini söyledi. Sözlerinin arkasında olduğunu kaydeden Bulur, “Ben ne dedim? ‘Kardeş kanı dursun. Bu savaş bitsin. Kardeş kardeşi vurmasın’ dedim. Bunlar için 16 yıl ceza isteniyor. İnsan onuru ile oynayacak bir şey yapmadım. Hırsızlık yapmadım. Adam öldürmedim. Kimsenin hakkına geçmedim. Neden bunu yaptılar? Acımızı yaşamamıza bile izin vermediler. Kimseye de hakaret etmedim. Sözlerimde de kimseye hakaret içerici bir şey yoktur. Ben barış dedim, kardeşlik dedim. Bu sözlerimin de arkasındayım, bugün de söylüyorum” diye konuştu.

Cenaze töreninde söylediği “Kardeş kanı akmasın” sözlerini hatırlatan Bulur, şunları söyledi: “Bu sözlerimden sonra barış olsaydı Rıdvan ölmezdi. Eğer Recep’in kanı dökülen son kan olsaydı hemen ertesinde Rıdvan’ın cenazesi gelmezdi. Kardeş kardeşi vuruyor ve halen devam ediyor. Bu savaş artık son bulsun. İnsanların evlerine daha ateş düşmesin” dedi.

‘KARDEŞİ KARDEŞE KIRDIRIYOR’ DEMİŞTİ

Ömer Bulur, kuzeni er Recep Beycur’un cenaze töreninde, hakkında dava açılmasına gerekçe olan şu cümleleri kullanmıştı: “Allah rızası için yazın. Cumhurbaşkanı bununla gurur duysun. Kardeşi kardeşe kırdırıyor. Kendi kardeşimi gönderdim, cesedini alıyorum. Cumhurbaşkanı bunu bilsin. Ben bunu bu yaşa getirene kadar ne çektim biliyor mu? Allah’tan hiç mi korkmuyor? Bu genci buraya yatırdı. Kardeşi kardeşe kırdırıyor.”

Kaynak: DİHA

    :

    :

    :

    :

    "​Acımızı yaşamamıza bile izin vermediler" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete