Savcı İrfan Fidan: 25 Aralık’la gelen şöhret

Can Dündar ve Erdem Gül’ü tutuklamaya sevkeden Başsavcı Vekili İrfan Fidan’ın ismi ilk olarak 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması ile duyuldu.
SAVCI İRFAN FİDAN

Soruşturmada takipsizlik kararı verilmesinin ardından o zaman düz savcı olan İrfan Fidan HSYK kararnameleri ile “başarı” merdivenlerini bir bir tırmanmaya başladı. Önce Başsavcı Vekili yapıldı, ardından da “Gülen cemaatine” yönelik “paralel devlet” soruşturmalarına bakmakla yükümlü “seçilmiş” Başsavcı Vekillerinden biri oldu. “Selam Tevhid kumpas” soruşturmasına ilişkin 10 bin 529 sayfalık iddianameye imza attı. İddianamede MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin tespitlerde bulundu.

YARGIÇ İSMAİL YAVUZ

Saldırganları bırakmıştı

Can Dündar ve Erdem Gül’ün hakimlik sorgusunu gerçekleştiren İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği yargıcı İsmail Yavuz’un ilk önemli kararı ise Today’s Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş’in tutuklanmasına ilişkin karar oldu. Keneş “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla önce İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevkedilmiş ardından serbest kalmıştı.

Daha sonra savcılığın itirazını kabul eden hakimliğin tutuklama kararını icra eden mahkeme Dündar’ı ve Gül’ü tutuklayan hakimlik oldu. Yargıç Yavuz bunun hemen ardından Hürriyet Gazetesi Ahmet Hakan’a saldırı olayıyla ilgili serbest kalan şüphelilerin tutuklanması itirazını ise reddeden isim oldu.

Kaynak: Canan Coşkun | Cumhuriyet

    :

    :

    :

    :

    "Savcı İrfan Fidan: 25 Aralık’la gelen şöhret " hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete