Sayıştay raporuna göre Gökçek'in ihaleleri kuşkulu

Sayıştay raporuna göre Gökçek'in ihaleleri kuşkulu
CHP Meclis Grup Başkanı Doğan Yılmazkaya’nın Meclis toplantısında gündeme getirdiği raporda, belediyeye bağlı şirketlerden ASKİ, EGO gibi bağlı kurumlara kadar birçok birimle ilgili iddialar yeralıyor.

Sayıştay’a raporunda Belediye ihaleleri sadece 3 firmadan teklif alma yöntemiyle belirleniyor. ASKİ tarafından yapılan büyük çaplı bir araç kiralama ihalesinde de yaklaşık maliyetin belirlenmesi için yine üç firmadan fiyat alındı. Bu üç firmadan ikisi ihaleye teklif verdi ve biri ihaleyi aldı.

OTOBÜS ÖRNEĞİ

Sayıştay raporunda iddialarla ilgili olarak da “otobüs” örneği verildi. Buna göre 1.5 milyon lira değerinde bir otobüs alımı işine sadece 3 firma çağrıldı. Bu firmaların da otobüs alım-satımıyla hiç ilgilerinin olmadığı belirtildi. Raporda şu ifadelere yer verildi:

“Yaklaşık maliyet belirlenirken bir önceki ihaleler hiç dikkate alınmadı ve üç firmadan teklif alma yöntemi ile maliyet oldukça yüksek belirlendi. Yaklaşık maliyetin gizliliği ile sağlıklı ve gerçekçi belirlenmesi koşulları gerçekleşmediği için ihalede rekabet, saydamlık, eşit muamele ve güvenilirlik ilkeleri sağlanamadı. Bu uygulamanın kamu kaynağının verimli kullanılmasına da engel olduğu düşünülmektedir.”

Kaynak: cumhuriyet / Ali Ekber Ertürk

    :

    :

    :

    :

    "Sayıştay raporuna göre Gökçek'in ihaleleri kuşkulu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete