Bilal Erdoğan’a ‘sorulmayan’ 9 soru

Polis operasyonlarını önceden bilmesiyle nam salan Twitter fenomeni Fuat Avni’nin İtalya’ya kaçtığını öne sürdüğü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, hakkındaki bu iddiaya dün katıldığı canlı yayında yanıt verdi.
Havuz medyası olarak adlandırılan grupta yer alan ve daha önce de 17 Aralık operasyonunun kilit ismi Rıza Sarraf’ı ‘ağırlayan’ A Haber’in konuğu olan Erdoğan, “Hologramla İstanbul’a ışınlanmadığıma göre, kaçmadım, buradayım” dedi.

Kapatılan 25 Aralık soruşturmasının bir numaralı şüphelisi olduğu belirtilen Erdoğan, kendisine yönelik suçlamalarda bulunanlara ise dokunulmazlığını olmadığını vurgulayarak mahkemeleri adres gösterdi.

A Haber’in internet sitesinde Erdoğan’ın ‘merak edilen ve tartışılan konulara cevap verdiği’ savunulsa da merak edilen birçok konu yanıtsız kaldı.

Yaklaşık bir buçuk saat süren canlı yayında sorul(a)mayan sorulardan bazıları şöyle:

1- Babanızın okuduğu bir şiir yüzünden hapis yatması sonucu yaşadığınız ifade özgürlüğü mağduriyetini dile getiren birisi olarak, hakkınızda yapılan haber, eleştiri ya da yorumlar üzerine yargıya başvurmanız bu yaklaşımınızla çelişmiyor mu?

2- Okçular Tekkesi’nin yönetiminde olduğunuz Okçular Vakfı’na devri nasıl gerçekleşti? Devir sürecinde KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım’a ‘Siz bu yasaları çok ciddiye alıyorsunuz‘ dediğiniz doğru mu?

3- Yönetiminde olduğunuz Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) AKP’li belediyeler tarafından  yapılan hibeleri etik buluyor musunuz?

4- TÜRGEV’e Suudi Arabistan Krallığı’nın resmi işlerini takip eden Royal Protocol tarafından yapılan 99 milyon 999 bin 990 dolarlık bağışın, Suu­di Ara­bis­tan Kra­lı Ab­dul­lah Bin Ab­du­la­ziz Es­su­ud ta­ra­fın­dan 1984 yı­lın­da alı­nan Kandil­li sırt­la­rın­da­ki Sev­da Te­pe­si­’ne imar izninin karşılığı olduğu öne sürülüyor. Bu iddia hakkında ne diyeceksiniz?

5-  Kapatılan 25 Aralık yolsuzluk operasyonuna dair polis fezlekesinde, Etiler’deki Polis Okulu arazisinin, ‘gizli ortağı’ olduğunuz öne sürülen Körfez sermayeli Bosphorous 360 şirketine devredildiği iddiası yer alıyor. Söz konusu şirketin ortaklarından Cengiz Aktürk ve Usame Kutub’la ilişkiniz nedir?

6- BMZ Group Denizcilik Şirketi’ne ortak olduğunuz biliniyor. Şirketteki payınız ve gemi filonuz hakkında bilgi verebilir misiniz?

7-  BMZ Group’tan ayda 10 bin lira ‘huzur hakkı’ aldığınız doğru mu?

8- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin tarafından paylaşılan, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bürokratlarının da katıldığı belirtilen bir toplantıya ait ses kaydında, yeni planlanan liselerin zamanla kız-erkek olarak ayrılmasını, devlete ait YURTKUR yurtlarında dönüşüme gidilmesini ve imam hatip okullarının sayısının artırılmasını savunduğunuz öne sürülüyor. Bu toplantıya katıldınız mı? Katıldıysanız hangi resmi sıfatla yer aldınız?

9- Başta İzmir ve Diyarbakır olmak üzere gittiğiniz kentlerde, imam hatip okulu müdürleriyle yaptığınız toplantılar da basına yansıdı. Diyarbakır’daki toplantıda imam hatiplere duyulan ihtiyaç konusunda ayrıntılı bir konuşma yaptığınız, İzmir’de ise inançlı nesil yetiştirmek için daha kaliteli bir eğitim istediğiniz belirtiliyor. ‘İnançlı nesil’ kavramıyla neyi kast ediyorsunuz?


Kaynak: diken.com.tr

Manşet Görsel: bobiler.org /masterkarn

    :

    :

    :

    :

    "Bilal Erdoğan’a ‘sorulmayan’ 9 soru" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete