Üvey anne işkencesinde baba için de başvuru

Üvey annelerinin işkence yaptığı çocukların babası hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
Kayseri'de üvey annelerinin işkence yaptığı çocukların babası hakkında, iş kadını C.T.F, avukatı Ozan Kayahan aracılığıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Barosu avukatlarından Ozan Kayahan, üvey anne Songül A.'nın cinsel şiddet ve işkencesine maruz kalan çocukların babasının, cinsel istismar, işkence ve yaralamalarda çok ağır kusuru bulunduğunu iddia ederek 2015/51757 numaralı dosya ile savcılığa başvurdu. Müvekkilinin isminin açıklanmasını istemeyen Avukat Ozan Kayahan, bu olayın tüm vicdanları sızlattığını söyledi. Ancak, olayda tek suçlunun üvey anne Songül A. olmadığını, baba Akif A.'nın da suçu olduğunu iddia eden Kayahan, şunları söyledi:

"Kayseri'de maalesef üzücü olaylar yaşandı. 2 çocuk üvey anneleri tarafından cinsel şiddete ve aynı zamanda işkenceyle yaralamaya maruz kaldı. Bununla ilgili 46 yıllık ağır bir hapis cezası da aldı. Ancak, biz bunun yeterli olmadığını düşünüyoruz. Ben isminin açıklanmasını istemeyen müvekkilim adına, olaydaki baba hakkında suç duyurusunda bulundum. Kendisinin bu konuda ağır ihmali olduğunu gördük. Kendisi maalesef bu olaya çok rahat müdahale edebilecek, üvey anneyi rahatlıkla durdurabilecekken, bu olaya göz yummuştur. Bunun olası kasta girdiğini düşünüyoruz. Çocuklar hiçbir şeyi anlatmasa bile, üzerlerindeki morluk, eziklerden pek çok şeyi çıkartabilir ve bunlara zamanında müdahale edebilirdi. Fakat, çocukların maruz kaldığı olaylar, çok düzenli çok uzun ve çok ağır sonuçlar içeren olaylardır. Bunlarla alakalı baba en basitinden çocukların gözünden dahi bunları anlayabilirdi. Bir çocuğun 5 defa ameliyat edilmek zorunda kalmasına, mesanesinin patlamasına gerek kalmayabilirdi."

Babanın şüphe duyması üzerine kamera yerleştirdiğini ve komşuların da babayı uyardıklarını söylediklerini belirten Kayahan, şöyle konuştu:

"Babanın yerleştirdiği bir kamera olduğunu görüyoruz. Bu kameranın da aldığı kayıtlar var. Bu evde bir şüphe vardır ki, kamera yerleştirilmiştir. Madem ki böyle bir şüphe vardı. O zaman baba neden bu kamera kayıtlarını düzenli incelemedi? Kendisi bazı kamera kayıtlarını izlemediğini söyledi. Bunu, sorumluluktan kurtulmak için yapılan açıklama olduğunu düşünüyoruz. Yoksa bir babanın çocuklarının üzerindeki morluk, eziklerden bunu rahatlıkla anlayabileceğini düşünüyoruz. Hatta bu olayda komşuların dahi sorumluluğu vardır. Bir evde yaşanan bu denli ağır bir şiddetin, komşular tarafından bilinmemesi mümkün değil. Bazı haberlerde, komşuların bundan haberdar olduğu, hatta babayı bir yönüyle de uyardıkları anlaşılıyor. Tüm bu olaylar birlikte değerlendirildiğinde, bu davada babanın şikayetçi olması kendisini kurtarmamaktadır. Bu derece uzun süreli hatta sistematik diyebileceğimiz bir işkencenin veya kötü muamelenin yapılmış olması, kendisini de çok ağır bir şekilde sorumluluk altına sokar. Bu suçlar açısından olası kastın gerçekleştiği, belki kasıt unsurunun da araştırılması gerektiğini düşünüyoruz."

Baba Akif A.'nın da olayın sorumlusu olarak cezalandırılması gerektiğini dile getiren Kayahan, "Babanın bu konuda ciddi bir sorumluluğu vardır. Bu nedenle de yargılanması gerekmektedir. Bu olayda kendisinin şikayetçi olması, onu sorumluluktan kurtarmamaktadır. Bazı kamera kayıtlarını izlemediğini beyan etmesi gerçekçi ifadeler değildir. Ciddiyetle ele alınması gerekir. Bizim bugün yaptığımız suç duyurusu özellikle babanın ceza almasına yöneliktir. Kendisinin bu konuda ağır ve çok ciddi sorumluluğu olduğunu düşünüyoruz. Evlatlarının bu şekilde zulüm görmesine razı olan veya göz yuman bir baba. Aynı zamanda çocukların velayeti de babadadır. Bu nedenle suç duyurusunda bulunduğumuz dosyanın sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

Kaynak: DHA


    :

    :

    :

    :

    "Üvey anne işkencesinde baba için de başvuru" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete