close

"Erdoğan ODTÜ'ye gösterdiği duyarlılığı Hacettepe'ye de gösterecek mi?"

MHP'li Erkan Akçay: "Sayın Cumhurbaşkanı Hacettepe için de YÖK'ü acaba göreve davet edecek midir? "
KARŞI GAZETE | ANKARA

ODTÜ'deki namaz ve mescit tartışması üzerine YÖK'ü göreve davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, aynı duyarlılığı Hacettepe Üniversitesi'ndeki öğrenciler için de göstermesi istendi. 

Meclis Genel Kurulu'nda gündem dışı söz alan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, üniversitelerde terör örgütü saldırıları ve faaliyetleri olduğunu söyledi ve Hacettepe Üniversitesi'nde yaşanan olaylara karşı önlem alınmasını istedi. Akçay, ODTÜ'ye yönelik açıklamalarını hatırlattığı Erdoğan'a, "Hacettepe için de duyarlılık gösterin" diye seslendi. Akçay, şöyle konuştu:

'HÜKÜMET, ÜNİVERSİTELERDE YAŞANANLARA DUYARSIZ KALIYOR"

"Bu adına "açılım", "çözüm", vesaire denilen yıkım sürecinde terör örgütü şehirlerde nasıl yapılanmış ise üniversitelerde de aynı yapılanmalar görülmektedir. Hükûmet ise bu üniversitelerde yaşananlara duyarsız kalmakta ve âdeta göz yummaktadır.

Geçtiğimiz eğitim döneminde Ege Üniversitesinde, Ankara Üniversitesi Cebeci kampüsünde, bugün Hacettepe Üniversitesinde ay yıldızlı bayrağımız altında yaşamı iradesi ve hedefi gösteren, okumaktan başka kaygısı olmayan öğrenciler hedef alınmaktadır. Türk milletinin birliği ve varlığı üniversitelerde de tehdit edilmektedir.

"CUMHURBAŞKANI'NIN ODTÜ DUYARLILIĞINI, HACETTEPE İÇİN GÖSTERMEMESİ ANLAŞILIR DEĞİL"

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ODTÜ'deki olaylara ilişkin "Gereği neyse YÖK tarafından yapılması gerekir, takipçisiyiz." demişti, hemen ertesi gün 3 YÖK üyesinden oluşan bir komisyon harekete geçerken Sayın Cumhurbaşkanının aynı duyarlılığı Hacettepedeki öğrenciler için göstermemesi anlaşılır değildir. Sayın Cumhurbaşkanı Hacettepe için de YÖK'ü acaba göreve davet edecek midir? Üniversitelerdeki terör saldırılarında gerek Hükûmet gerekse de üniversite yönetimleri çok duyarsız davranmaktadırlar. 20 Şubat 2015 tarihinde Ege Üniversitende Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun PKK'lılarca katledilmesi olayına ilişkin verdiğimiz çok sayıda soru önergesi cevapsız kalmıştır.

"ÜNİVERSİTELERDE YAŞANANLAR KARŞIT GÖRÜŞ KAVGASI DEĞİL, TERÖR SALDIRISI"

Hacettepe'de yaşanan olaylar vesilesiyle şu hususu dile getirmek istiyorum ki üniversitelerde yaşananlar bir kısım medya tarafından aksettirilmek istenildiği gibi karşıt görüşlü öğrenci çatışması değildir, söz konusu olan bir terör örgütü faaliyeti ve saldırısıdır.

Hacettepe hadisesiyle ilgili soruyorum: 

-Emniyet güçleri ve istihbarat teşkilatı üniversitelerde yaşanan bu olayları, söz konusu saldırıları neden engellememiştir? 
-Üniversite dışından gelerek öğrencilerin can güvenliğine kasteden teröristler neden tespit edilmemiştir? 
-PKK'lı teröristler öğrencileri sosyal medya yoluyla açıkça hedef gösterirken, emniyet teşkilatı neden harekete geçmemektedir? 
-Üniversite kampüslerine havai fişekler ve molotoflar nasıl girmiştir? 

"ÜNİVERSİTE KORİDORLARI, KANDİL MAĞARALARI HALİNE GELDİ"

Üniversiteler PKK terör örgütünün işgaliyle karşı karşıyadır. Teröristlerin üniversitelerde yapılanmasına sessiz ve seyirci kalan AKP ve üniversite yönetimleri, bu olayların en önemli sorumluları içindedir. Üniversite koridorları, Kandil mağaraları hâline getirilirken, üniversiteler PKK kampına döndürülürken Hükûmetten ses seda gelmemektedir. Eğitim yuvalarına terörist ve elebaşı posterleri asılırken, yine yönetimler görmezden gelmektedir. Hükûmet ve üniversite yönetimleri, üniversitelerdeki teröristleri adalete teslim ederek güvenliği sağlamak yerine, tehdit altındaki öğrencileri taşımalı eğitimle başka fakültelere göndermektedir, böyle bir âcizlik olabilir mi?

"ÖĞRENİM ÖZGÜRLÜĞÜ VE CAN GÜVENLİĞİ KALMADI"

Sonuç olarak üniversitelerimiz PKK'nın dağ eğitiminden geçen bölücü militanların üssü hâline getirilmektedir. Öğrenim özgürlüğü ve can güvenliği kalmamıştır. Hükûmeti bir kez daha uyarıyorum: Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Antalya ve ülkemizin diğer tüm üniversitelerindeki terör yapılanmasını temizlemek sizlerin sorumluluğundadır. Öğrencilerimizin, evlatlarımızın eğitim öğretim hakkını kullanmalarını ve can güvenliklerini temin etmek sizin sorumluluğunuzdadır. Öğrencilerimizin "Can güvenliğimiz tehlikede." feryatlarını işitin ve görevinizi yerine getirin. Unutulmasın ki kim bu saldırılara göz yumuyorsa o da suça ortaktır."

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr



    :

    :

    :

    :

    ""Erdoğan ODTÜ'ye gösterdiği duyarlılığı Hacettepe'ye de gösterecek mi?"" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete