close

Erdoğan Suudi Kralı Selman ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'da resmi törenle karşılandı
Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz’in davetine icabetle resmî bir ziyaret gerçekleştirmek üzere Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törenin ardından, Kral Selman tarafından onuruna verilen resmî öğle yemeğine katıldı.

Resmî bir ziyaret gerçekleştirmek üzere Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud, Riyad'daki görüşmelerinde ikili ilişkileri ve bölgesel konuları ele aldılar.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan'ın Suudi Arabistan'a yaptığı ziyaret vesilesiyle, El Yemame Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede, her iki ülkenin dost, kardeş ve stratejik ortak olduklarına işaretle, bölgenin kritik bir süreçten geçtiği bu dönemde, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın işbirliği içinde hareket etmelerinin önemine vurgu yapıldı. Bu çerçevede iki ülke arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin kurulması konusunda mutabakata varıldığı belirtildi. Ekonomi, ticaret ve enerji başta olmak üzere ikili ilişkileri her alanda daha da güçlendirmenin önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suud Kralı Selman'ın, Suriye, Irak ve Yemen de dahil olmak üzere bölgesel konularda da görüş alışverişinde bulundukları belirtildi.

Bölgesel meselelerde her iki ülkenin görüşlerinin örtüştüğüne, Suriye'de Esad'lı bir çözümün mümkün olamayacağına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kral Selman'ın, terörün her türüyle mücadele konusunda kararlı olduklarına değindikleri öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kral Selman, İslam'ın terörle özdeşleştirme eğilimlerinin yanı sıra eli kanlı terör örgütlerinin dinimizin kavramlarını istismarına seyirci kalınamayacağını da vurguladı.

Bu konuda G20 Antalya Zirvesi'nde Müslüman liderlerin sergilediği duruşu son derece önemsediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Suudi Arabistan'ın 'İslam İttifakı' girişimini de önemli bir adım olarak gördüğünü, Türkiye olarak bu ittifakta yer aldıklarını söylediği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, El Yemame Sarayı'nda Kral Selman ile çalışma yemeği, heyetler arası ve baş başa görüşme akabinde ise Kral Suud Misafir Sarayı'nda Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Naif ve Veliaht Vekili Muhammed bin Selman ile de birer görüşme yaptığı öğrenildi.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan Suudi Kralı Selman ile görüştü" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete