Kılıçdaroğlu’ndan 'ODTÜ' açıklaması

Kılıçdaroğlu, ODTÜ öğrencilerine karşı başlatılan linçle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, siber saldırılar ve mescit yaygarasını bahane eden AKP'nin hedefindeki Ortadoğu Teknik Üniversitesi’ne (ODTÜ) destek çıkarak, “ODTÜ’ye tankla, topla, TOMA’yla giremezsin. ODTÜ’ye girmek istiyorsan sınavla girersin” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin tarihinin en büyük krizlerinden birini yaşadığını söyleyerek “Böyle demokrasi mi olur, böyle hukuk mu olur. İnsanların can güvenliği yok. 32 gazeteci hapiste” yorumunu yaptı.

CHP lideri sözlerine şöyle devam etti: 

17-25 Aralık olaylarını bile darbe olarak nitelendirdiler. Siz ne yaptınız? Hırsızlığınız ortaya çıktı. Bir hükümetin, bir devletin, soyulduğuna tanık oldu bu devlet.

Geçen hafta madem ki darbe diyorsunuz dediler, araştırma önergesi verildi. Gelin darbeyi araştıralım dedik. Ret oyu verdiler; bunu hiç araştırmayalım diye. İki yüzlü siyaset Türkiye’yi bu noktaya getirdi. Niçin? E bizim kirli çamaşırlarımız ortaya çıkacak.

Hukukun nerelere taşındığı konusunda örnek vereceğim. Biliyorsunuz bizim bir diktatör bozuntumuz var. Tutuyor, Cumhuriyet Savcılığına gizli ibarelerle yazı yazıyor.

Erdoğan’a Bilal Erdoğan’ın elinde bulunan TÜRGEV üzerinden yüklenen Kılıçdaroğlu, “Yolsuzluk almış başını gidiyor. İhale mi alacaksın, önce TÜRGEV’e paranı yatıracaksın, sonra ihaleyi kazanacaksın. Ben Suudi Arabistan’dan 99 milyon dolar para geldiğini söylemiştim. Onun belgesi hakime verdik. Vakıflar Bankası mahkemeye yazıyı göndermiş. O para TÜRGEV’in hesabına yatmış. TÜRGEV’in adı artık götürgev, malı götüreceksin” diye konuştu.

‘ODTÜ' TARTIŞMASI

Hükümetin ODTÜ üzerinde baskı kurmaya çalıştığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Kimse unutmasın; ODTÜ Türkiye’nin değil, dünyanın en önemli markalarından biridir. 

Yıllardır orada namaz kılınıyor, ibadetlerini yapıyorlar. Bu provokasyona dikkat edin. 10’un üzerinde mescit var. Hiçkimse namaz kılıyorsun diye saldırıya uğramadı. ODTÜ’ler üniversitelerine sahip çıkacak.

Diktatör bozuntusu ‘gereğini yapın’ diyor. Allah bilir savcıya yazı yazmıştır. ODTÜ’ye tankla, topla, TOMA’yla giremezsin. ODTÜ’ye girmek istiyorsan sınavla girersin” 
dedi.

Kaynak: haber.sol.org.tr

    :

    :

    :

    :

    "Kılıçdaroğlu’ndan 'ODTÜ' açıklaması" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete