Demirtaş: Cumhurbaşkanı adayı olmamam için adam gönderdiler

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş verdiği röportajda, “Cumhurbaşkanı adayı olmamam için adam gönderdiler" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Demirtaş, cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde engellenmek istendiğini ifade etti. Demirtaş, "Cumhurbaşkanı adayı olmamam için çok uğraştılar. Kulis yaptılar, engelleme çıkarmaya çalıştılar, adam gönderdiler" diye konuştu.

Röportajda ilgili kısım şu şekilde: 

"Hükümetin yılda 4 defa şahin- güvercin listesi güncelleniyor. Bazen şahin oluyoruz, bazen güvercin. Bu hükümetin bölüp-parçalama, içeriden tartıştırma yaratma politikasıydı.

Hiçbiri tutmadı ve boşa çıktı.  Benim Cumhurbaşkanı adayı olmamam için çok uğraştılar. Kulis yaptılar, engelleme çıkarmaya çalıştılar, adam gönderdiler, girmemem için."


"Hatta Sayın Öcalan üzerinden bir engelleme yaratmaya çalıştılar. Mesela birini bana gönderdiler ve 'Kampanyaya neden bu kadar yükleniyorsun, Erdoğan'ın ikinci tura kalması iyi mi olur, bu işten zararlı çıkarsınız' dediler.

Bizim de derdimiz Erdoğan’ın şahsı filan değil değil kendi çizgimizi Türkiye'de tanıtmaya, anlatmaya çalışıyoruz ve alabileceğimiz en yüksek oyu almaya çalışıyoruz dedik. O günden bugüne hiç ara vermediler. Adalet Bakanı'nın doğrudan şahsımı hedef alarak açıklama yapması gösteriyor ki, dokunulmazlık ve fiziki saldırı dahil her türlü karar alınmış."

'MÜZAKERE KAPISI HER ZAMAN AÇIK'

Demirtaş, röportajın devamında "AKP'yle müzakere" başlığında da şunları ifade etti:

"Diyalog ve müzakereyi bitiren Kürtler değil, AKP'dir. Sizinle diyalog kurmak istemeyen, üstüne hakaret eden, yetmezmiş gibi tankla, topla ev ev temizleyeceğim diyen bir anlayışa ısrarla "hayır gel biz görüşeceğiz" demenin anlamı yok.

Müzakere kapısı her zaman açık kalsın. Fakat karşımızdakilerin vicdanına güvenmek Kürtler açısından tam bir saflık, tehlike ve tuzak olur. Kürtler bir yandan diyalog ve müzakereyi seçenek olarak masada tutarken, diğer yandan demokrasiyi yerelde geliştirecek inşa çalışmaları yapmalıdır.

Yoksa tarihsel fırsatlar kaçıyor, kaçacak. AKP ve devlet "evet, gelin bu çerçevede, yeniden bir müzakere yapalım" derse Kürtler buna kapalı olmayacaktır. Ama eskisi gibi değil, ciddi bir müzakere..."

"Bu konuda eksikliklerimiz, yetmezliklerimiz olmuştur. Sadece HDP'nin değil, Kürt hareketinin bütün bileşenlerinin özeleştirel yaklaşması lazım.

Ortadoğu'da, dünyada bütün siyasi dengeleri etkileyip, belirleyebilecek bir güce sahip olmuş bir hareketin siyasi hamlelerini daha sağlıklı, öngörülebilir ve detaylarıyla planlaması gerekiyor.

Bu konuda eksiklikler olmuştur ama giderek bir toparlama ve eksikliklerini kendi içinde tamamlayan bir süreçte yaşıyoruz."

Kaynak: haber.sol.org.tr

    :

    :

    :

    :

    "Demirtaş: Cumhurbaşkanı adayı olmamam için adam gönderdiler" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete