Davutoğlu: 'Kılıçdaroğlu ile mutabakat sağladık'

Davutoğlu, NTV televizyonunda katıldığı canlı yayın programında soruları yanıtlıyor.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, NTV televizyonunda katıldığı canlı yayın programında soruları yanıtlıyor.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Siyasi rakibiz ama liderler hasım değildir. Liderlerin görüşmesi ülkelerin menfaatinedir. Faydalı bir görüşme oldu. Bir geleneği başlatması bakımından önemli. Yeni anayasa için en geniş mutabakat sağlanmalı. Esastan anlaşmak önemli, bu anayasa değişmeli.

Devlet bizi değil biz devleti tanımlamalıyız. Bizde parlamenter sistem hiç uydulanmadı. Tabuları bir kenara koyalım, doğru sistemi tartışalım.

2011'de bütün partilerin katılımıyla bir komisyon oluştu. Orada mutabakat sağlanamadı. Sayın Kılıçdaroğlu ile mutabakat sağladık. Sayın Bahçeli ile de görüşme gerçekleştireceğiz. Uzlaşma komisyonu geri kalan çalışmaları yönetir. CHP'de kendi teklifi sunar. Başkanlık sisteminin neresisnde sıkıntı görüyorarsa o kısımlarını tartışıp birlikte düzeltiriz. Onların teklifleri varsa bunu da tartışırız ama burada konjonktürel bir tartışma yapmamak gerekir. Bir daha bu ülkede 12 Eylül dönemine dönmeyeceğimiz bir anayasa yapalım.

Herkesin elini taşın altına koyması gerekir, bizim nihayetinde 317 milletvekilimiz var. Anayasa uzlaşarak yapılmalı. Tek başına bunu Meclis'ten geçirme şansımız yok. Hiç bir partiyi dışarıda tutan bir süreç değil. Bütün partilerin bir mütabakat metniyle halka gitmesi lazım.

    :

    :

    :

    :

    "Davutoğlu: 'Kılıçdaroğlu ile mutabakat sağladık'" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete