Rusya: Türkiye'nin teröristlere yardım politikası kanıtlandı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, 2015’te yaşanan gelişmeleri değerlendirdiği yılsonu açıklamasında, Su-24 tipi savaş uçağının düşürülmesine de yer verdi.
Bakanlık’ın 2015 değerlendirmesinde, IŞİD'in yasadışı petrol ticaretiyle oluşturduğu finansman kanallarının kesilmesine özel önem verildiği belirtildi."Türk Hava Kuvvetleri'nin Suriye hava sahasında terörle mücadele misyonunu yerine getiren Rus bombardıman uçağı Su-24'e yaptığı hain saldırı, Ankara tarafından yürütülen teröristlere yardım politikasının kanıtı oldu" denilen açıklamada, NATO ile ilişkilere de yer verildi.

'NATO, RUSYA'NIN ULUSAL GÜVENLİĞİNİ TEHDİT ETMEYİ SÜRDÜRÜYOR' 

NATO'nun Rusya'nın ulusal güvenliği için tehdit oluşturmaya devam ettiğini kaydedildiği değerlendirmede, "NATO'nun Rusya'yı 'dizginleme' politikası dahilinde Doğu Avrupa ve Baltık ülkelerinde askeri varlığını artırması, Rusya sınırları yakınındaki tatbikatları yoğunlaştırması ve bunların sayılarını artırması ve NATO'nun Rusya'nın ulusal güvenliği için oluşturduğu tehditler karşısında önlem almamızı gerekli kılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

'ABD'NİN RUSYA'YI TECRİT GİRİŞİMLERİ SONUÇSUZ KALDI'

Öte yandan değerlendirmede, ABD'nin Rusya'yı tecrit etmek için yaptığı girişimlerin başarısızlıkla sonuçlandığının altını çizildi. Moskova’nın Suriye ve Ukrayna dahil olmak üzere uluslararası güvenlik ve istikrarı sağlama hedeflerine uygun olan alanlarda Washington ile işbirliği yapıldığını da belirtti.Bakanlık, Rusya ve ABD'nin İran'ın nükleer programıyla ilgili anlaşmanın sağlanması için önemli katkı sunduğuna da dikkat çekti.    

Kaynak: Sputnik.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Rusya: Türkiye'nin teröristlere yardım politikası kanıtlandı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete