​Bilal Erdoğan’ın dolarlı mağduriyeti!

Bilal Erdoğan’ın bir TV kanalında yaptığı açıklamalar sırasında dile getirdiği ‘’Mağduriyetlerden’’ biri de eğitim konusunda oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın bir TV kanalında yaptığı açıklamalar sırasında dile getirdiği ‘’Mağduriyetlerden’’ biri de eğitim konusunda oldu. Bilal Erdoğan, katsayı nedeniyle Türkiye’de okuyamadığını ve ABD’ye gitmek zorunda kaldığını söyledi. Ancak Bilal’in ABD’de okuduğu İndiana Üniversitesinin yıllık ücretinin 48 bin 585 bin dolar olduğu ortaya çıktı. 4 yıl bu okula devam eden Bilal Erdoğan’ın toplam masrafı da yaklaşık 200 bin dolar oldu.

Bilal Erdoğan canlı yayında, “Benim aslında hedefim İstanbul’daki Boğaziçi Üniversitesi’ni kazanmaktı. Ancak bu katsayı engeli bizi etkiledi. 4 sınıf arkadaşımız başka yerlere geçişler yaptılar. Kız kardeşlerimiz okulda başörtüsü mağduru,erkekler de katsayısı mağduru oldular. Herkesin morali bozuktu. Benim vizyonum yurt dışına çıkmak değildi, Boğaziçi’ne gitmekti. 17-18 yaşında böyle bir sistem bize dur dedi” açıklamasını yapmıştı.

EĞİTİMİ 1100 İŞSİZE DENK

Bilal Erdoğan’ın Amerika Birleşik Devletleri’nde okuduğu Indiana Üniversitesi’nin 9 aylık eğitim maliyeti 48 bin 585 dolar. Bilal’in dört senelik eğitim masrafı, bugünkü kur ile 565 bin lirayı buluyor. Bu rakam Türkiye’de ayda 509 lira ödenen 1110 işsizin, ya da 565 asgari ücretli işçinin de maaşına denk geliyor.

KARDEŞLERİ DE AYNI OKULDAN

Bilal Erdoğan’ın başörtüsü mağduru olduğunu iddia ettiği ablası Esra Albayrak da 2003 yılında Bilal’in okuduğu Indiana Üniversitesi’nden mezun oldu. Sümeyye Erdoğan da 2002 yılında aynı üniversitede Kamu ve Çevre İşleri departmanında Politika Araştırmaları eğitimi gördü. Sümeyye Erdoğan’ın ABD’deki okul masraflarını Ramsey’in sahibi Remzi Gür ödemişti.

Kaynak: Sözcü Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "​Bilal Erdoğan’ın dolarlı mağduriyeti!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete